tisdag 16 november 2010

Eataly - traditionella rätter i mysig miljö

Tjejmiddag på Eataly på Bryggetorget efter träningen igår - akut behov för snabb påfyllning av näring! Och det gick både fort och var gott. Tigern valde mellan risotto och pizza, och landade - efter den trevliga servitrisens rekommendation - på en pizza bianca med oxkött och soltorkad tomat. Det var ett bra val! Provsmakade också tjejernas pasta och pizzarätter, och allt var välsmakande och vällagat.

Har haft lite olika erfarenheter med maten på Eataly, men pizzorna och pastarätterna är ofta säkra kort. Menyn är annars traditionell med några få huvudrätter av kött, kyckling och fisk - som inte alltid är av 100 % kvalitet - italienska förrätter, sallader och efterrätter. Speciellt efterrätterna utgör en bra deal, då de är små och billiga - precis lagom som en söt avslutning utan att man blir proppmätt. Dock var vi duktiga och klarade att säga nej till dessert igår.

Interiören är mysig och rustik, med tegelväggar, öppen spis (dock gas), djupgrönt kakel och spetslampor som sprider fint ljus. Dock är lokalen ganska stor och det blir stimmigt när det är fullt och lite kalt när det är tomt. Stort plus för den fantastiska uteserveringen som har sol till långt på kväll om somrarna! Oslos bästa?

Priserna är klassiska Aker brygge-priser. Pizza och pasta kostar från 150 kr, huvudrätterna runt 250 kr. Desserterna kostar från 39 kr, men kallas också "tapas-desserter" i menyn.






Inga kommentarer: