RECEPT - SEGA KOLAKAKOR
ca 40 st
100 gram smör |
1 dl socker |
2,5 dl vetemjöl |
1 msk sirap | |||||||||||
1 tsk bakpulver | |||||||||||
1 msk vaniljsocker |
Låt smöret bli rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser med händerna till en formbar smet. Forma (rulla ut) degen till tre fingertjocka längder och placera på en plåt. Platta till längderna något, och sätt in i ugnen i 10 minuter. Låt längderna, som nu har svällt, precis sjunka ihop lite grann och ta sedan ut dem ur ugnen. (Detta gör att segheten bibehålls på bästa sätt.) Snitta längderna diagonalt i ca 40 bitar (10-15 per längd) medan kakorna är varma. Låt svalna lite innan servering.
2 kommentarer:
Jag är inget fan av torra kakor, men en kolakaka kan faktiskt vara god just om den är seg. Tyvärr tror jag många som bakar de här gör de lite hårdare. Eller i alla fall de jag råkat bli bjuden på.
Duktigt av dig!
Kram
Jag älskar kakor! Min största passion:) vilken fin kombo nedan. Kram Nilla
Skicka en kommentar