tisdag 2 november 2010

Petro senteret Kristiansund

Lyckad dag och kväll i Kristiansund igår (tack och lov kunde vi landa den här gången!) Efter mötet och innan middagen skulle vi till Petro sentret. Tigern förknippade med Petrograd (St Petersburg) och tänkte inte att det kunde ha nåt med petrolium att göra... Men det hade det!

Är ingen museums-människa, men det här var bra! Och det gör som vanligt sitt till att ha en duktig guide / berättare. Måste erkänna att petroliumslagen imponerar mig med sin genialitet. Fantastiskt att man har lyckats säkra ett helt folks välfärd! Andra länder borde lära, och inte låta allt hamna i de rika företagens fickor. Sen kan man förstås ha betänkligheter kring andra teman runt oljeborrning, men det här ska Norge ha en stor applåd för!

Ett tips alltså för er som är i Nordmøre och Kristiansund - ta en tur till Petro sentret och lär om det norska olje- och gasäventyret och om oljeplattformarna. Fokus på Norske havet utanför mittnorska kusten, men också mycket bra generell information. Fina installationer och bilder!







Inga kommentarer: