måndag 5 augusti 2013

En ny familj

Idag är det ett år sedan Berit flyttade hem till mig, så här såg hon (och jag) ut då. Det har varit - och är fortfarande - ett stort äventyr att skaffa den där lilla kissen. Att planera och välja och förbereda. Jag gladde mig otroligt samtidigt som jag oroade mig för allt. Bekymrade mig för att hon inte skulle ha det bra, för att hon inte skulle trivas, "plötslig spädkattsdöd", att hon skulle få i sig nåt giftigt etc etc etc. Jag rusade hem från jobb - där jag bara var några timmar de första dagarna - och jag tänkte på henne många många gånger under de där timmarna. Hon var det sötaste och mest tillgivna jag någonsin sett och det slog mig att jag på ett sätt bildat en ny liten familj. Jag menar inte att en kattunge är samma sak som ett barn, men jag tror faktiskt att en hund och en katt kan ge upphov till mycket av de samma känslorna. Och att de är familjemedlemmar är alldeles uppenbart.

Med massa lek, massa gos, massa glädje, massa små vardagsproblem, en del irritation och många frågor i stil med "vad är det jag har gjort" har vi anpassat oss till varandra och vår vardag. Och till det lilla nytillskottet som kom lite senare på hösten. Och jag är så otroligt förälskad i de där två ulltussarna, jag vet faktiskt inte hur jag skulle klara mig utan dem nu. De är två personligheter som inte kan ersättas. Min fina lilla familj.7 kommentarer:

Maria/Javabönan sa...

Gosingarna, visst är de som familjemedlemmar - fattas bara annat. =)

Dina matchar ju dessutom inredningen. *hehe*

Vet inte hur många levande sorkar jag burit ut den här sommaren från huset, vissa katter bara måste visa hur duktiga de är.

Sen har vi husmöss under diskbänken som inga katter lyckas fixa, de sitter där när gubben öppnar på kvällen. En i vardera soppåsen resp. kompostpåsen och plirar med sina söta bruna ögonen innan de snabbt kilar iväg till hålet de kom i från.

Jaja de små liven.

Kram på dig!

Nena sa...

Familjemedlemmar absolut!!! P-O Enkvist sa något bra i Allvarligt talat på radio, han sa att katter och hundar gör oss till bättre människor! Så äg det tror jag!

Rosen sa...

Jag är alldeles fjolligt lycklig över min nye sambo och visst är det en familjemedlem,
Kramar

Hilde sa...

Klart det är familjemedlemmer, och söta sådana:)
Kram

Oslotigern sa...

Så fint att jag har så söta, djurvänliga och förstående bloggläsare :-D Håller med dig Nena, tror också att vi blir bättre människor genom de fyrbenta vännerna!

Kram alla!

Fiona sa...

Helt klart familjemeddlemmar! Jag kan oroa mig lika mycket för djuren som för barnen ibland.
Kram

Flipfloppan sa...

Absolut är de familjemedlemmar och jag hoppas kunna skaffa en igen någongång. Dina är så söta att man smäller av! Fin header har du också, glömt och säga det i flera dagar nu ju! Klem