söndag 30 januari 2011

Brunch på Food Story

Det var två styck slitna gutter som steg upp efter en lång natts julbord i förmiddags. Men har man bestämt sig för att bruncha så har man! Vi traskade iväg till Løkka och Food Story, och äntligen fick vi provat deras brunch. Vilken var perfekt både för bakfulla julbordsprissar och sällskapssjuka tigrar. Hade bokat bord den här gången - och det bör man absolut. Stället är ett av få som serverar ordentlig brunch och fylls fort upp. Välj mellan kl 11, 13 och 15.
Brunchbufféen dukas upp på bardisken och så är det bara att ta för sig av alla läckerheter. Passa på att gå flera gånger för det tillkommer nya rätter löpande. Det är mycket mat av god kvalitet och Food Storys koncept - ren og sunn mat som gir god karma - är helt rätt. Det märks att allt som serveras ska igenom en sträng filosofi: smaka gott, vara framställt utan kemiska tillsatser, ha god design och kunna berätta en bra historia. I tillägg har man funnit utmärkta kockar! Favoriterna? Amerikanska pannkakor, chokladmousse och köttbullar i salsa!
Dricka köper man i tillägg, också här finner man välsmakande frestelser av högsta kvalitet. Tigern testade en varm choklad och sambon en äpplejuice. Båda får högsta betyg!När man ätit och druckit gott kan man ta turen inom butiken där färskvaror från när och fjärran samsas om hyllplatsen med saft, kryddor, pasta, tryfflar och en massa annat smått och gott. Fina presenter eller vardagslyx till sig själv.

Inga kommentarer: