söndag 6 mars 2011

Oles torskgratäng

För er som tycker det är svårt att laga god fisk och behöver lite variation till laxfiléerna... En supergod gratäng med spännande smaker av parmesan, dijonsenap och valnötter från kompis Ole.




Recept Oles torskgratäng
4 personer

600 gr torskfilé - gärna Findus gourmettorsk om du inte hittar färsk
4 dl lätt creme fraiche
3 dl riven parmesanost
2-3 msk dijonsenap
1-2 pressande vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
1/2 dl grovhackade valnötter
Salt & peppar

Lägg de tinade torskfiléerna i en smörad ugnssäker form. Blanda ihop creme fraiche, parmesan, senap, vitlök och persilja. Smaka av med salt & peppar. Bred creme fraich röran över fisken. Strö över valnötterna. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera med ris och grönsaker.

4 kommentarer:

Anne sa...

Fisken ser ju riktigt smarrig ut!
Saraband: jag har en 2 på mig och en sprillans ny 1 till salu på Tradera ;)
Kram

Gamla mamman sa...

Den ÄR smarrig, mums :-) Ska ta en titt på Tradera!

Kram

Lingonberrie sa...

Låter mumsmums!

Gamla mamman sa...

Lingon - ja, den är mumsmums helt klart! Bra fiskalternativ.
Kram från Oslo