söndag 17 april 2011

Kanelbullar och fladdermöss bland vitsippor och magnolia

En underbar dag idag med nytt besök i fina huset (stackarna får svårt att hålla oss borta!) Trädgården är - i motsättning till insidan - inte alls i ordning, men vad gör väl det när solen skiner och kanelbullar står på menyn? Dessutom hittade vi vitsippor och magnoliaknoppar som så smått börjar slå ut! Här är det bara att passa på att njuta. Och rätt som det var kom en livs levande fladdermus flaxandes förbi! Vi blev så nyfikna på det lilla livet som flög fram och tillbaka i strålande solsken mitt på dagen så vi var tvugna att googla honom. Har bl a lärt oss att fladdermöss går i dvala på vintern med ett hjärtslag per minut; mot vanligtvis 500; att de äter insekter, att de är det enda aktivt flygande däggdjuret, att de kan göra take-off från backen, att de mycket sällan är ute på dagtid och att det då handlar om en tropisk art! Dvs här har vi att göra med en tropisk våryr fladdermus!





3 kommentarer:

VivanDivanGoesFashion sa...

Åååå vad vårigt det ser ut. Kanelbullar med mjölk utomhus är ju nästan helt oslagbart. Har man dessutom vyn av de underbara vitsipporna är livet rätt skönt att leva :-)

Kram
/Vivvi

Lingonberrie sa...

Så härligt det ser ut med vitsippor och bullar. Jag tror jag ska pumpa cykeln min och ge mig ut i skogen på vitsippejakt.
kramar

Gamla mamman sa...

Vitsippor är nog det mest våriga som finns. Tyvärr en bristvara i centrala Oslo men ska ge mig ut på jakt!

Kramar på er!