lördag 7 maj 2011

Kina dag 1 - Shanghai

Äntligen ska jag få sova - vilket långt dygn det har varit! Känns som jag har varit borta ett par veckor... Men det är alltså bara 24 timmar sen jag lämnade Europa. Har hunnit massor sen dess! Efter den lilla miniatyrluren var vi lite mer upplagda och åkte iväg mot älven och the Bund för lunch på takterassen på New heights. Imponerad över hur grönt och fint det är mellan skyskraporna och vägarna, här har någon lagt massa tid på att göra fint med blommor, ljusinstallationer och lummiga träd.





Så bar det av mot marknaden och lite shopping. Alla vet hur en inomhus marknad / varuhus ser ut så det blir inga bilder därifrån; ni får hålla tillgodo med inkastaren med mikrofon, högtalaranläggning och våldsamt cool ekofunktion... Samt Shanghai-borna som kutar så fort de kan in på tunnelbanan för att få sittplats. Kan avslöja att jag har goda prutar-gener också :-)




Med några shoppingpåskar i händerna strosade vi runt på Century platsen bland drakar, dammar och rullskridskoåkande barn medan solen sänkte sig över Shanghai. Kunde varit väldigt romantiskt om sambon varit med. Fantastiskt ljus! Säkert pga smoggen... Men bra sätt att lära känna nya kollegor på också :-)





2 kommentarer:

Anne sa...

Vilka häftiga annorlunda miljöer! Fota massor - för din egen skull alltså :)
Kramar

Odd me sa...

Vad otroligt häftigt det ser ut! Blir så ressugen :) Kram