söndag 27 november 2011

Julgodis!

Det blev en låååång gudstjänst idag - två barn som skulle döpas, nattvard och allt annat som hör första advent till. Myror i benen efter 40 minuter och då var vi knappt halvvägs... Tur man slipper gå i kyrkan så ofta!

Nu kommer snart svärfamiljen och julgodisingredienserna är framdukade. Ett av våra mission igår var att skaffa smör. Det är akut brist på smör och det har varit tomt i hyllorna i några veckor. Men vi hade tur - lokala kiwin hade fått påfyllning och vi kunde säkra oss ett halvt kilo. Lite som ransonering det här; bara tillåtet att köpa ett paket per hushåll :-)


6 kommentarer:

Solid sa...

Hej!

Det låter som en mastig gudstänst, men också skoj, själv har jag en nu ikväll och sitter just och ändrar lite i predikan i sista stund. Älskade maken har haft fem gtj. idag så han lär nog vara aningen trött och dessutom är han ambitiös och skriver olika predikningar till varje så kören ska slippa höra på samma varje gång.
Kram från Eva

Gamla mamman sa...

Oj - en sån präst skulle vi haft! Fast å andra sidan sjunger vi aldrig mer än en gång per dag :-) Lycka till med gudstjänst och predikan Eva och ha en fin kväll!

Kram

Dr Molly sa...

Oj, oj, oj ransonering på smör! Det hade vi INTE klarat här. Ser ut som en diger godistillverkning på gång! KRAMAR

Unknown sa...

Här planeras julgodisbak för fullt! Om 2 veckor smäller det:) Det är jag, Moa och syrran som gör det varje år. Lyssnar på julmusik, dricker glögg och kladdar:) Kram

Hilde sa...

På riktig, är det ransonering av smör i Norge? Nu sitter du nog och njuter av alla godsaker:)
Kram

Gamla mamman sa...

Dr Molly - har varit smått panik i norska huvudstaden och min bagare-vän har gjort eget smör av grädde :-)

Linda - Det är så mysigt! Fast dumma Spotify får man visst inte lyssna fritt på längre och julskivorna är puts väck. Men vi fick kladdat färdigt ändå :-)

Hilde - jepp, det är helt sant! Fast inte helt som riktig ransonering då, inga kuponger och sånt, men det sitter skyltar i affärerna; max en per hushåhll. Ja, nu har jag njutit :-)

Kram på er!