torsdag 12 januari 2012

Vitt vardagsrum

God kväll! Jag är tydligen inne i nån vit våg. Ser på vita kläder, längar efter mer snö och nu är vardagsrummet helt tömt för jul, och alldeles vitt! Vi har inga jätteljusa soffor och golvet är ganska tråkigt, så det blir inte så ljust som jag egentligen hade velat ha det. Men det får duga!


Bara vita kuddar i sofforna - i lite olika nyanser, material, storlekar och former. Några med lite metalldetaljer. Från Åhléns, Indiska, Kid interiør, Kremmerhuset, IKEA.


Den här vackra ullkudden kommer från Fritsla tyglager och är en present från mammsen. Bakom skymtar en annan present, från svunna tider och en long gone vän som jag tänker på ibland.





Levande ljus i form av vita zinkhus på soffbordet och ett vitt fat med vita ljus, ett tyghjärta och en ängel på hörbordet. Enda färgklicken i rummet är de lila glasskålarna och Voluspa doftljus på bordet.


I fönstret står lamporna från Pentik med skärmarna från Åhléns, jämte de höga krukorna med vita - konstgjorda - julstjärnor och den lilla söta Willowtree-ängeln.

I taket hänger snäcklampan - en billigare och lite mer oslipad variant - från Kremmerhuset. Vi har inte satt ljus i den; den är effektfull i sig själv.

Golvlampan är en modern variant av den klassiska lampan. Den är tyvärr aningen inklämd mellan soffan och bokhyllan.

Nu fick jag plötsligt en våldsam lust att byta ut koskinnet mot en vit, lurvig sak som man kan borra ner tårna i! Det måste väl vara en bra födelsedagspresent såsmåningom :-)

6 kommentarer:

HOUSE of ADELA sa...

Vad fint ni har hemma! Älskar ullkudden och snäcklampan!

Kramar
Adela

♥ Bina ♥ sa...

Fräscht o fint <3

Klart du skall få en matta!

KRAMAR

Hilde sa...

Så fint! Jag har vitt på hjärnan när det gäller inredning, så detta faller mig i smaken.
Kram

dumpapp sa...

Jättemysigt!

Kram Kram

Odd me sa...

Superfint! Älskar det där snurrmöntret som är på kudden. Kram

Gamla mamman sa...

Adela - tack! Ullkudden är storfavoriten just nu

Bina - så bra att du också tycker jag ska få en matta :-)

Hilde - det blir så fräscht och rent. Ger liksom lite lugn och ro.

Dumpapp - det blev bra :-)

Odd me - Tack! Den är lite speciell den där ullkudden.

Kramar