söndag 19 februari 2012

Dagen i bilder

God kväll i stugorna! Kjærestehelgen snart slut, nu är det bara Jane Eyre och pizza kvar, fast det är ju inte så dumt det heller. Dagen har spenderats promenerandes genom ett nästan vårigt Oslo; solen har värmt, himlen har varit rosa och snön har smält. Riktigt mysigt har vi haft det :-) Ibland blir jag kär i Oslo; idag är en sån dag.



Dagen börjar med en promenad längs Akerselva, vattnet hoppar och far, snön smälter! Och änderna strosar omkring och äter gamla brödsmulor.



En stund senare befinner vi oss på Aker brygge, som sjuder av liv. Folk vandrar fram och tillbaka bland stängda butiker och öppna restauranger. Man skulle tro att det var mitt i sommaren. Akershus festning ligger tryggt och blickar ut över fjorden.


Vi äter en sen lunch på fullpackat TGI Friday's - sambons favoritrestaurang alla kategorier. Chicken fingers till mig och en bbq burgare till sambon. Lyckas undvika att beställa efterrätt, men fiskar upp en halv kvikklunsj från väskan en stund senare :-)





Vidare till Nobels Peacecenter där vi tittar på nya utställningen I Afghanistan. Inte så rörande som tidigare utställningar, men vilka starka bilder, filmer och texter. Och i utställningen om våra fredsprisvinnande sheroes fotar vi våra händer och blir en del av bildinstallationen "Give peace a hand".




Vi styr kosan hemmåt och går sakta uppför Karl Johan som badar i ett rosa ljus. På Spikersuppa tas långa, och en del ostadiga, skär på den vita isen. Ur högtalarna strömmar tonerna av Titanium. Stämningen är helt speciellt och folk verkar lyckliga.

 En sista blick över vårt Oslo innan det mörknar - en rosa himmel sänker sig över rådhuset.

6 kommentarer:

Hilde sa...

Jag ska banne mig föreslå en kjärestehelg för maken. Fixa barnvakt och bara åka någonstans det finns lite mer action än her. Det låter supermysigt. Fina bilder från Tigerstaden
kram

Anne sa...

tack för promenaden :) Så härligt med nästan vår!
Kram

Gamla mamman sa...

Det gör du rätt i - tror alla mår bra av lite kjærestetid ibland :-)
Kram

Gamla mamman sa...

Räknar med ett par bakslag, men man får njuta av nästan-vår så länge det varar!

Kramar

K. sa...

Åhh, vad härligt. Jag njuter av bilder och text. Så vackert gulligaste du! Kram

Gamla mamman sa...

TAck för fin kommentar, roligt att du tycker om dem :-)
Kram