Det är inte så ofta jag får snilleblixtar i köket, slänger ihop enmans gourmetmiddagar eller njuter av mina måltider längre. Det är liksom inget skoj när man är själv, och jag har inte ron att sitta ner ensam vid köksbordet. Dessutom är vissa i hushållet väldigt bra på att stjäla middagstiden genom att klättra på benen eller spinna i famnen...
Men häromdagen - tvungen att göra av med mina gigantiska mängder lax som ligger och slänger i kylskåpet - blev det riktigt lyckat tycker jag. Dags för ett recept, längesen sist.
Recept Tigerns arabisk lax
2 pers
400 g Salmalax (eller färsk, ben- och skinnfri laxfilé)
1 pk Arla fetasnacks oliv & vitlök
1 inlagd citron - se recept här
Salt & peppar
Couscous eller bulgur
Russin
Pistagenötkärnor
Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och peppra. Lägg på en hel inlagd citron, uppskuren i några klyftor. Strö över oliverna, vitlöksklyftorna och ungefär hälften av oljan från fetasnacksförpackningen. Sätt in i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter eller tills laxen är klar. Servera med couscous eller bulgur. Strö över fetaosten, russin och grovhackade pistagenötter. Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar