onsdag 12 september 2012

Vilka krav!

Det är många krav man bör leva upp till för att vara en lyckad människa. Man ska vara smal, lycklig, frisk, vacker, sexig, duktig, framgångsrik, energisk, insiktsfull, vältränad, välsminkad, stark, nöjd, miljömedveten. I tillägg bör man kunna förhandla ordentlig om sin lön, inte tycka det är ok att kvinnor är kvinnor och män är män, ha ett par, tre barn och en underbar make som man gör små utflykter med, kunna sy och laga mat, tycka det är JÄTTEROLIGT att träna, ha en politiskt korrekt åsikt, eller i alla fall våga stå upp för sina avvikande åsikter också när det blåser full storm, tycka det är JÄTTEGOTT med ekologiska groddar och hälsoshakes med råa ägg, ha vänner och familj konstant på små mysiga besök, hjälpa svärmödrar och äldre grannar med höststädningen. Som om inte det vore nog bör man ha ett vackert hus med mysig trädgård och smakfull inredning, en miljövänlig och säker bil, en sommarstuga, en alldeles fantastisk garderob som är så "dig", ett självrealiserande fritidsintresse, egentid och 8 timmars sömn varje natt, samt energi, tid och pengar nog till att resa jorden runt. Naturligtvis har man också ett dussin fadderbarn och några utrotningshotade tigrar som man sponsrar varje månad. Och en blogg, där man förmedlar intelligent och rolig text tillsammans med photoshoppade bilder tagna av sig själv med avancerad systemkamera.

Om du nu inte är allt detta, inte har allt detta, då kan du lära dig hur du blir perfekt och lyckad i veckotidningarna! Praktiskt va?!

Blir så trött... Vilka krav finns det i tidningarna för män? Nope; niente, ingenting, nada! Där handlar det mest om hur man ROAR sig. Så frågan blir då - vill vi tjejer verkligen läsa om alla dessa tips och lyckade människor eller är det skapat av media? Tidningarna säger alltid att de skriver om det folk vill läsa. Betyder det då att det är vi som ställer dessa krav på oss själva och därmed också våra systrar? Har vår kamp för jämställdhet gått för långt och försatt oss i en hopplös, kravstor situation?

Nej, till helvete med alla krav säger jag, man ställer tillräckligt stora krav på sig själv utan att behöva plågas ytterligare av glossiga magasin. Vi borde alla bli bättre på att ha ROLIGT, på att skratta - det är väl ändå det som är meningen med livet? Och nej, man behöver på inget vis ha garderoben full av Mollysar och Mexicana boots eller bjuda på hembakta cupcakes (eller vad det nu är som är inne för tiden). Det viktiga är att man har nån där hemma som ser fånig ut när hon skuttar runt och gnager på dyrgriparna, eller som smular muffins av hjärtans lust. Det är DET som får oss att le!




7 kommentarer:

Flippis sa...

Så rätt. Jag blir också såå trött och ska därför nu äta en chokela´bolle och äta hallon med grädde. Underbara bilder, man ler ju stort! Klem

Anonym sa...

Så himla bra skrivet!

Hilde sa...

Himlans bra Tigern. Jag läser inte så mycket tidningar, men jag dör tråkighetsdöden över alla perfekta feel-good bloggare med. Tänk att ha det så himla perfekt hela tiden när alla vet att det nog döljer sig skit i krokarna där med.
Kram

Fiona sa...

Shit! Jag blev helt nervös där ett tag, tänkte innan halvvägs att nu kan jag lägga ner för det hör kommer jag ALDRIG att fixa. Så skönt att det bara är tidningstrams. Så imorgon ska jag släppa in golvläggsren i mitt skitiga hus med för många bananflugor, iförd pyjamas och papiljotter i håret. OCH göra ett blogginlägg med halvtaskiga bilder som vanligt och faktiskt vara nöjd! För jag lever, är frisk och har vänner och familj.
Bra sagt Tigern!
Kram

Helen sa...

Som svar på din retoriska fråga säger jag såhär:
Man läser denna boken och sen blir man en lyckligare människa. Jo precis så enkelt kan det vara. =)

http://www.bokus.com/bok/9789153434139/fyra-grundstenar-till-ett-battre-liv-guide-till-personlig-frihet/

Nadia sa...

Bra rutet! Kan bara hålla med dig. Sorgligt men sant.
Hur man än gör är det aldrig nog, man kan alltid bli bättre. Men när ska vi leva och njuta då? I graven? Nej, varje dag istället :-)'
KRAM

Ina sa...

Såååå bra skrivet, det blir absurt då man läser det och man inser snabbt att det är omöjligt att leva upp till alla dessa krav. Men det är verkligen detta media och vårt samhälle dyvlar på folk och vi liksom går på det där. Inte undra på att folk går in i väggen...
Nää nu taggar vi ner och försöker uppskatta det vi har och de vi är!!
Kram Ina