lördag 24 november 2012

Ett perfekt julbord!

Näst intill i alla fall. Och när man vaknar halv ett vittnar det om att kvällen innan var bra :-) Det var avdelningens julbord igår. Eftersom vi började äta redan kl 17 var vår logik innan middagen som följer: "Så bra att börja så tidigt, då är man nöjd runt tolv och får utnyttjat hela dagen imorgon!" Den visade sig inte riktigt hållbar... Att börja tidigt betyder bara att man har mycket längre tid på sig att ha roligt :-)

Tyvärr hamnade vi (20 personer) på två långbord, med stort avstånd emellan, och det var det avgörande avviket mellan perfekt och näst intill perfekt. För resten var bara precis så bra som det kan bli! Hade valt Olympen och helstekt spädgris, med spekemat till förrätt och riskrem eller chokladkaka till efterrätt. Och vilken måltid det var! Otroligt gott alltihop. Servicen var också oklanderlig och vi hade skoj runt borden. Så flyttade vi upp till nattklubben Pigalle och satt och pratade och drack drinkar till de där gamla 80-talshiten som man inte kan låta bli att sjunga med i och stampa takten till.

Efter en timme eller två gick vi vidare. Det var här innan-middagen-logiken på allvar kom på kant med sig själv. Vi styrde nämligen stegen mot Ivars kro i närheten; en riktigt "brun" bar med svensk (!) dansbandsmusik nere och norsk afterskimusik uppe! Klientelet kan man se ner på om man vill vara elak och fördomsfull, men stämningen och musiken kan man verkligen inte ha något emot. Och gissa om vi fick svängt våra lurviga där uppe på ovanvåningen! Trubaduren var jätteduktig med piano och munspel, och för första gången någonsin (tror jag) upplevde jag att han lyssnade på alla önskemål och spelade precis det vi ville höra.

Först var det mest vårt lilla gäng som rockade loss, men ju längre kvällen led desto fler på dansgolvet. Jag har: Headbangat, sjungit ljuv duett, dansat tryckare till sista sången, ramlat omkull och hamnat i en hög på golvet (min chef (!) fick nog klart för sig att det inte är så enkelt att lyfta 110 kg kvinnokroppar i en dubbelsving som det ser ut...), försökt få gubbarna att ta sig en svängom, och lyckats, dansat i strumplästen, svettats som en galning och skrikit mig hes. Grönland (område i Oslo) is da shit! Även om penicillinkur tydligen inte tål julbord alltför väl... Men var det värt det? Hell yes!

Stassen för kvällen blev vinröd (för långt från jul än för att vara julröd) spetsklänning från HM, lite blingbling av olika slag och de skyhöga svarta skorna, som visserligen åkte av framåt två-snåret. Men då tycker jag att jag har stått ut länge nog.
14 kommentarer:

facutvivas1.com sa...

Vilken fantastiskt vacker klänning. Du verkar ha haft ett jättekul julbord. På fredag är det min tur. :)

Rosen sa...

Du var verkligen supersnygg! Det låter som ett festande helt i min smak - att headbanga och dansa sig svettig är ju inte dumt alls :))
KRAM

Fiona sa...

Vilken röjarskiva du varit på, helt i min smak! Stassen är jättefin och förstår att skorna åkte av (synd att de ska vara som tortyrredskap när det är så snyggt).
Kram

Hilde sa...

Vad snygg du var i den klänningen! Låter som riktigt röj ni var ute på:)
kram

Titti08 sa...

Superdupersnyggast.....det var du!!
Kram Titti

Anonym sa...

Åh, Grønland skal man ikke kimse av. Avslappende plass der alle har det gøy og kan være seg selv. Du vet, det var jo der Donna traff sin kjære :) Og med den lekre kjolen aner det meg at du fikk en god dose fortjent oppmerksomhet - nyt, nyt søte venn :) god klem fra Bella

iloveoddmolly.blogspot.com sa...

Haha! For en fantastisk fest! Og du var hot hot hot!!!
klem:)

Oslotigern sa...

Hoppas du får gått in skorna tills dess! :-)
Kram

Oslotigern sa...

Det gör man alldeles för sällan! ;-)
Kramar

Oslotigern sa...

När skorna väl åker av är det ingen som ser så noga längre, bara jag som krymper ca 15 cm ;-)
Kram!

Oslotigern sa...

Var både "Nå blir det liv raj, raj" och "Treogtyve tommer", så bra party ;-)
Kramar!

Oslotigern sa...

Tack Titti, snällt sagt :-)
Kram

Oslotigern sa...

Akkurat! Grønland ska man inte alls kimse av! Och jag njuter av att ha det bra :-) Tack söta och god klem tilbake!

Oslotigern sa...

Fest var ordet, inte ofta man håller ut så länge :-)
Kram kram!