onsdag 26 december 2012

Den bästa av alla julklappar

Här hemma på gatan, där jag växte upp, hade jag en bästa-kompis. Han hette Henrik, och vi hängde ihop i vått och tort, genom hela skoltiden. Vi är födda samma år, men han tidigt och jag sent, och om jag kan kallas ganska liten så är han ganska stor. Så han har varit lite som en storebror för mig. Allt han gjorde skulle jag också klara.Vi cyklade, bygde hyddor, hade orientering i källaren och vi klädde ut oss. Jämt! Bådas föräldrar hade en korg med gamla kläder och accessoarer, som vi boltrade oss i och som hjälpte oss fantisera ihop diverse lekar. Vi gick hand i hand till första dagen på lekis, vi började 1:an tillsammans, vi cyklade till samma klass i mellan-, högstadiet och gymnasiet (alltid aningen för sent...), och när Henrik bröt benet körde jag honom till skolan, den allra sista terminen. Vi tog studenten tillsammans och delade studentbil hem till gatan.

Sen skiljdes våra vägar. Vi hade lite kontakt under studieåren, men det dog långsamt ut. Våra föräldrar bor kvar, så vi har uppdaterats på varandras liv genom åren och vi har setts ett fåtal gånger när vi har varit hemma samtidigt, men det har inte varit något mer. Jag tänker ofta på Henrik, och alla minnen ligger långt fram hjärnan och tryggt nere i hjärtat.

Så igår kväll ringde det på. Pappa öppnade och sa att en tomte ville säga hej till norskan... Grannungar tänkte jag och var väl måttligt road när jag gick mot dörren. Men där; dold bakom ett tomteskägg och mörka glasögon, med en gitarr i handen och en blinkande tomteluva på huvudet, stod han! Henrik! Ett så väldigt, väldigt kärt återseende. Han hann inte komma in så länge, men vi fick pratat en stund och vi sjöng Feliz Navidad tillsammans - det var årets bästa julklapp det!8 kommentarer:

Fröken Abbe sa...

Vad underbart!

My Odd Fashion sa...

Vilken fantastisk vän :)

Titti08 sa...

Härligt att ses igen efter en lång tid....kram Titti

Anonym sa...

Å så roligt. Vilken fin överraskning. :)

Anonym sa...

Hvilken fin historie! A

dianasdrömmar sa...

Men åh, vad kul vilken överraskning :) Vilka fynd du gjorde igår måste nog ta en sväng till Barkarby där det också ska vara galet bra rea...stor kram raring/Diana

Anonym sa...

Ihh så hyggelig en overraskelse <3 dejlig historie :-)
Godt nytår.
Klem C

Oslotigern sa...

Tack för kommentarerna finingar!
Kram