måndag 31 december 2012

Sås till nyår - Synnøves äpplesås

Tänkte bara slänga in ett nyårsrecept (som absolut kan användas hur ofta som helst!) som är otroligt gott och otroligt enkelt. En äppelsås, som passar bäst till kyckling eller fläskfilé. Skulle förstås lagt ut det här igår, men problem med nätverket satte stopp för allt bloggande. Ni får spara den till imorgon om ni inte hinner idag ;-)Recept - Synnøyves äppelsås
6 personer

6 dl drickklar äppeljuice, inte den grumliga varianten
5 dl vispgrädde
150 gr osaltat smör, rumstempererat
2-3 tsk pressad saft från citron
Salt & peppar

Reducera äppeljuicen- dvs koka bort vätska från juicen - tills det bara är 2-3 matskedar kvar. Akta så att det inte bränns vid, det är lätt hänt när det mest är socker kvar mot slutet. Tillsätt grädden och koka upp igen. Ta sedan kastrullen från värmen och vispa i det rumstempererade smöret och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Servera till kyckling eller fläskfilé.

6 kommentarer:

OddStyle.dk sa...

Rigtig godt nytår til dig søde :-)
Kram Tina

Oslotigern sa...

Tusen tack! Ett gott nytt år till dig med vännen!
Kramar

Anonym sa...

Den må jeg prøve en gang. Godt nytt år, Paula. Gleder meg til vi ses igjen :) god klem fra Bella

Fröken Abbe sa...

Låter mycket gott! Men tar det inte en vändans tid att reducera? Klar juice? Menar du färdigblandad eller någon sort som inte är grumlig?
Gott nytt år!

Oslotigern sa...

Gott nytt år!! Stor god klem tillbaka

Oslotigern sa...

Bra fråga :-) Menar en sort som är både färdigblandad och inte grumlig - ska förtydliga! Det tar faktiskt inte så lång tid, och man behöver inte stå och passa förrän mot slutet, så man kan göra något annat under tiden.
Gott nytt år!!
Kram