söndag 20 januari 2013

Les Miserables

Oj oj oj, vilken film! När man stampar takten, sjunger med, applåderar och gråter massiva floder under samma film måste det betyda att den är bra. Nu är jag kanske inte helt objektiv eftersom Les Mis är min favoritmusikal alla kategorier, och jag har sett den och lyssnat på musiken betydligt fler gånger än en. Men det här var verkligen en upplevelse! Kostym, skådespelare, foto, sång, ja, ALLT, var tipptopp. Den är gjord precis som musikaluppsättningen, så inga överraskningar, men ville heller inte ha överraskingar. Sången är spelad in live under filmningen och det är verkligen genomgående imponerande sånginsatser. Kort och gott ett måste för alla film- och musikalälskare! Om ni inte känner till historien måste jag dock kasta in en liten brasklapp - det är inte en upplyftande film om livets glädjeämnen (som titeln också avslöjar).6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte sett musikalen, och vet inte vad den handlar om faktiskt. Men jag är lite rädd för att se den, för som titeln säger, så är jag rädd att jag gråter mig genom hela filmen... :)

Oslotigern sa...

Den är inte SÅ tragisk (även om livsödena på många sätt är det), tycker absolut du ska se den! Och helt ok att gråta :-)

Kram!

Angelin sa...

Jeg gleder meg så sinnsykt til å se den filmen!! Men jeg liker ikke kino, så jeg får smøre meg med tålmodighet...
Klem

Fengxumamma sa...

Åh så roligt att höra att en var bra!. Precis som du älskar jag musikalen, gråter varje gång men ändå.
Då ska jag se den på bio , absolut :)

Kramar

Oslotigern sa...

Å nej, den bör du se på bio! Storslagen. Men funkar hemma också såklart, den blir en del av dvd-samlingen hos mig!
Kram

Oslotigern sa...

Å ja, det måste du! Du kommer älska den!
Kram