måndag 21 januari 2013

the Hobbit

Ännu en storfilm avbetad - the Hobbit. Jag är inte superfan av äventyrsfilmer generellt, men eftersom Sagan om ringen ändå var sevärd hade jag lust att kolla in Hobbit också. Och jag tyckte den var bra! Väldigt lik Sagan om ringen-triologin, såklart, men med lite nya element som jag tyckte om; Martin Freeman är strålande i rollen som Bilbo och gör hela filmen betydligt mer komisk och varm än tidigare filmer, närkamperna mellan gott och ont är inte lika långdragna och musiken är medryckande och stämningsfull.

Så var det det där med verklighetstrogen... Efter att ha svalt nästan tre timmar med Hobbitar, Alver, trollkarlar, Orker, sagolandskap, våldsamma slagsmål utan en skråma och diverse obskyra väsen, reagerar vi på de HIMLA overkliga jättefåglarna och scenen runt dem! Piff tyckte klorna såg ut som dåligt sydd sammet, jag tyckte det var urfånigt att huvudpersonerna blev asläppta så långt från berget de egentligen skulle till och söta E funderade på hur de skulle komma ner från den där platån... Vi konfererade oss sen fram till att de ju borde använt jättefåglarna mycket mer för att göra resan enklare och mindre farlig för alla... Ha ha ha, är det detta man kallar svälja kameler och sila mygg? :-)

6 kommentarer:

Helen sa...

Gillade den! Sådär vid fåglarna var jag nog så Hobbitifierad att jag inte funderade på sammetsklor... =)

Oslotigern sa...

Ha ha, vet inte riktigt varför vi hängde upp oss i fåglarna, fanns ju betydligt mer overkliga saker än dem :-)

Kram!

dianasdrömmar sa...

Gilade Hobbit mycket och tyckte att tiden gick snabbt...ser fram eot nästa kram Diana

K. sa...

Åhh, måste erkänna att jag inte ens sett Sagaon om ringen. Är inte heller mycket för den typen av filmer, men kul att du ändå tyckte om den. Kram

Oslotigern sa...

Jag med, nu är man ju så nyfiken på hur det går!
Kram!

Oslotigern sa...

Faktiskt inget att se om man inte klarar av fantasy-filmer. Fast tyckte ändå om Hobbit!
Kram