fredag 18 januari 2013

Våga se tillbaka ibland

När jag gick igenom livets - så långt - tyngsta period i slutet av förra våren tänkte jag många gånger att jag måste komma ihåg känslan jag hade när allt är bra igen. Det verkade löjligt enkelt då, men har inte varit fullt så lätt. När man mår bra är det inte så lätt att framkalla en obehaglig känsla. Därför är jag så glad för att jag faktiskt skrev lite grann också i den perioden. Nu kan jag gå tillbaka till det, och försöka minnas. Våga se tillbaka ibland.

För när man är så lyckligt lottad som jag är kan det vara lätt att tappa fotfästet. Att inte uppskatta det man faktiskt har, att inte vara ödmjuk, omtänksam och insiktsfull nog. Jag skrev en del klokt (?) under den där perioden och jag behöver påminna mig själv om innehållet ibland. Vem är jag? Vad vill jag? Hur önskar jag leva mitt liv? Hur önskar jag vara mot andra? Vad är viktigt?

Ni var många som sa det, och jag trodde på det själv också, tiden läker alla sår och man vinner något också på tuffa tider. Inget ont utan gott. Och det är så väldigt sant. Jag är faktiskt en mer positiv person nu än innan. Jag är mer robust, mindre gnällig, mer levande och ser saker i lite annat ljus. (Om man nu kan bedömma sånt själv). Och jag vågar tro att det ordnar sig. För det gör det, det ordnar sig alltid! Oftast till det bättre dessutom.


3 kommentarer:

Hilde sa...

Vad skönt att höra och läsa. Du har verkligen kommit stärkt ut ur det.
kram

Fiona sa...

Du är på rätt köl sötnos:)
Kram

Rosen sa...

Glad för din skull!
<3