måndag 4 mars 2013

Bryan Adams och ungdomsminnen

Ikväll är det Bryan Adamskonsert! Tonårsidolen - nja, inte riktigt kanske, men sångerna har spelats ivrigt hemma på kassettspelaren, efter upptag från Trax eller kopiering från nån kompis äldre syskon :-) - ska äntligen få upplevas live. Det är en aukustisk konsert, hoppas lite på MTV Unplugged-stuket som jag väl blev lite förälskad i då det begav sig. Han väcker liksom ungdomsminnen till liv, den gode Bryan. Visst har man stått och skrålat till Summer of 69 på dansgolvet som student och nog har man drömt om den där snygga, snygga killen i parallellklassen till tonerna av Heaven. Det kommer t o m doftminnen tillbaka när jag lyssnar på de här sångerna; av ett speciellt hårspray (var det Naturelle tro?), av intorkat öl på kårhusets dansgolv och killparfymen Farenheit!

Fler än mig som tydligen får såna minnen, så här skrev en kompis när jag undrade om nån ville följa med på konsert: "Bryan Adamskonserten tar meg tilbake til et sterkt minne om en hjemmefest 1984 da fire jenter og to gutter satt tause i en skinnsofa, spiste hjemmelaget pizza og lyttet til hele Summer of '69 albumet. Ikke et ord ble sagt. Vi kom igang og danset litt "trykkare" mot slutten av denne seansen. Tur at hele albumet var så bra."

3 kommentarer:

Flipfloppan sa...

Men så nostalgisk jag blir nu! Och avis. Såg honom i Göteborg under sin storhetstid och drömde på natten innan att vi gift oss minsann. Vi tog bakvägen ut från ett hotell någonstans där det var väldigt mycket berg och körde iväg nygifta på en motorcykel. Sen vaknade jag tyvärr. Ha det toppenbäst och kul att höra om han fortfarande har "det" nuförtiden. Klem

Hilde sa...

Vad roligt,och vilken härlig nostalgi. Jag är säker på att konserten blir jättebra.
Skrattar lite åt Flipfloppans härliga dröm:)
Kram

Angelin sa...

Å gud så gøy!!!!! Kos deg:)))
klem