tisdag 23 april 2013

4-dagarsveckor

Sååååå lyxigt - här är det 4-dagarsveckor som gäller under lång, lång tid. Startade med påsksemestern, då jag tog ledigt en fredag. Sen har det rullat på, med resor hit och dit, och vidare framöver är det helgdagar och klämdagar. Så från vecka 12 till till 21 är jag bara på jobbet 4 dagar per vecka, fantastiskt! Inte för att jag inte jobbar lika mycket totalt sett ändå - med ny telefonvän är det ännu enklare att jobba hela tiden - men bara vetskapen om fyradagarsvecka i sig är en skön känsla, och att slippa ställa klockan, att kunna göra precis vad man vill, är verkligen guld värt.

Ibland tänker jag att man borde jobba 80 %, och ha en dag ledig varje vecka, men det är ju just känslan och upplevelsen av att det bara sker ibland som är så bra. Hade jag haft det så varje vecka hade det fort blivit vardag, och inte så uppskattat som det bör. Så jag får hellre fortsätta med 100 % (+++) och passa på att njuta av 4-dagarsveckorna när de dyker upp!Den här veckans lediga dag tillbringades alltså bland tulpanerna i Istanbul. Det känns helt ok :-)

8 kommentarer:

Septemberflikka sa...

Underbart! Jag börjar mer och mer tänka på att gå ner i tid när jag hittar nästa jobb. Så värdefullt att få mer tid hemma med barn och familj.

kram

Anonym sa...

Hej!
Härligt med 4-dagarsveckor, lite lyx så där och själv skulle jag vara glad om det började bli 5-dagarsveckor, haha.
Kramar från Eva
Det är nog resor som ska planeras in.

Fiona sa...

Välkommen hem!
Så skönt att kunna köra 4 dagars veckor:)
Kram

Hilde sa...

Men det låter ju helt fantastisk med 4 dagars veckor. Välkommen hem!
Kram

Fröken Abbe sa...

För en del år sedan jobbade jag 75 % men med mitt jobb blev det ju 100 ändå så det lönade sig ju inte. Allt skulle ändå göras.
Vill fortfrande veta mer!
Kram

Oslotigern sa...

Tack för hälsningarna!
Abbe, det kommer mera! Har sett alla dina frågor men inte klarat att kommentera via ajfånen - väldigt bra i alla fall, tycker ni ska åka!

Kram

Peggy/Anette sa...

Mmm..fyradagars veckor låter fint :-) jag fattade ju aldrig att du var i Turkiet när jag såg bilden på alla fina tulpaner så jag tänkte, jäklar vad fina tulpaner det finns i Oslo..haha :-)
Kram!

Peggy/Anette sa...

ja när jag såg bilden på instagram menar jag ju :-)