onsdag 3 april 2013

Saknad

Berit och Elon uppehöll sig större delen av vaken tid i resväskan sista dagen innan avresa och la både möss, godis och roliga snören i den. De ville nog helst av allt följa med matte. Och matte hade nog allra helst haft dem med sig också! Tro det eller ej, men efter avskedet och några få minuter utan dem saknade jag dem så mycket att jag höll på att börja grina...

Busarna verkar dock ha haft det hur bra som helst hos kattvakten Piff - de var snabbt igång med husarbetet och är nu bästisar med lill-Piff (som grät stora tårar när de var tvugna att lämna honom igår). Kattsaknaden gick också över när jag insåg att de hade det bra hos Piff, men det var väldigt roligt att träffa dem igen igår!

Men när man vinner något förlorar man något annat. Det är en märklig naturlag som aldrig slår fel. Jag saknar nu istället mina resekamrater något alldeles vansinnigt! De gemensamma middagarna, skämten, skratten, aktiviteterna, billekarna, kommentarerna, leendena, de glada ögonen, upplevelserna vi hade tillsammans. Någon att komma ihåg med, att dela minnena med.

Det blev kramkalas på Gardermoen, och innan vi sa hej då bestämde vi oss för att träffas snart igen. Det hoppas jag verkligen vi får gjort! För saknad är ingen lustig känsla. Den gnager och mullrar dovt, diffus men ständigt närvarande. Melankolsk, bitterljuv på ett vis. Jag ler åt minnena men vill ha mer. Lite som hunger. Molande hunger som inte försvinner förrän man får äta. Så hoppas jag får själamat i form av möte med resevänner ganska snart! Än en gång till er alla 8 - tack för en alldeles fantastisk resa!


3 kommentarer:

Titti08 sa...

Välkommen hem.
Jag saknar min vänner i Huay Yang....det är priset man får betala för dessa resor....saknaden....längtan åter!
Du verkar ha haft en fin tripp.
Kram Titti

Fröken Abbe sa...

Ser fram emot att få höra mer om resan!
Kram

Marte sa...

Takk for turen kjære Paulina! Savner deg og angrer på at jeg ikke stjal kofferten din likevel :) Så utrolig flotte klær du har!!

Klem Marte