fredag 26 april 2013

Skyddsnät

Om fredag den 13:e är en otursdag så måste fredag den 26:e betyda dubbel otur. Ett besked jag har anat skulle komma, kom till slut idag. Har med jobbet att göra och inget jag vill gå in på här, men hela veckan har varit minst sagt turbulent och idag sattes spiken i kistan. Sista droppen som fick bägaren att rinna över. Och mina känslor - det trillade några tårar nerför kinden idag, på jobbet...

De där tårarna kom ovanligt lätt, och det ligger en massa andra småsaker bakom. Inget allvarligt, just småsaker, riktiga skitting faktiskt, men tillsammans blev det tydligen lite för mycket och i kombination med en lång period av för lite sömn var det väl kroppens sätt att säga ifrån; du bör ta det lugnt i helgen och sova ut ordentligt. Så det ska jag.

Men - som vanligt - inget ont utan gott; det är i såna här situationer som jag märker hur lyckligt lottad jag är! Jag har ett massivt skyddsnät runt mig. Bestående av urgulliga vänner, kollegor och familj som fångar upp mig. Ser till att jag inte faller igenom och landar på backen, platt på mage. De får mig att landa på fötterna, genom omtanke och vänlighet och uppmuntrande ord. Och inte minst, genom att de hejar på mig och tror på mig! Att bli framhejad är det bästa skyddsnätet som finns. Mamma har alltid sagt till mig en sak som har betytt väldigt mycket genom hela livet; Det inte du klarar, det klarar ingen!

Nu vet jag ju att det inte är sant, för det  finns ju miljontals saker som andra klarar men inte jag, men bara vetskapen om att hon - och många andra - hejar på mig hjälper mer än man kan ana. Så gå ut och heja på varandra där ut! Det finns så många krafter som tynger och drar ner, så vi behöver all hjälp vi kan få av skyddsnät och hejarop. Heja heja!Den här buketten kom Turbo förbi med! Bara som en liten uppmuntran. Det kan ju inte bli mycket bättre än som så. Tusen tack!

18 kommentarer:

Rosen sa...

Jag hejar allt jag orkar finaste P och önskar dig allt gott som finns! Ett sånt fint skyddsnät har jag själv och det går inte att beskriva hur mycket det betyder.
Massa kram!

Flipfloppan sa...

Jag hejar också allt jag kan på dig och skickar varma kramar från Skåne!

Septemberflikka sa...

Uj det låter inget kul alls! Skönt med skyddsnät. Bamsekram

Titti08 sa...

Stor kram från Titti.

Lingonberrie sa...

heja dig kära tiger! Jag tror du klarar nästan allt och det som inte går klarar ditt fina skyddsnät.
massa kramar och hälsningar
L

Helen sa...

Eller som min kloke sambo brukar säga: Ensam är inte stark, ensam är bara ensam...
Härligt att ha ett skyddsnät och stark är den som vågar erkänna att man behöver det.
Kram!

Linda Gunnarsson sa...

Vad skönt att ha så mycket folk runtom sig vid såna tillfällen. Har också några såna ovärderliga personer i mitt liv och det är liksom priceless. Stor kram!

Maria sa...

Kramar till dig!

Hilde sa...

Heja dig! Skönt att du har många runt dig som fångar dig. Ta det lugnt nu i helgen och ta ordentligt hand om dig själv.
Kram

Oslotigern sa...

Tack fina vänner, ni är också del av mitt skyddsnät!
Kramar

Shopaholic sa...

Åh, fina du. Va skönt att du har detta skyddsnät omkring dig!!
Hoppas du mår bra nu.
KRAM!!

Anonym sa...

Uansett - du er best!

Klem fra Grethe

evelina sa...

Vart jobbar du någonstans? Hoppas du mår bättre!

Karen sa...

The safety net is here in Canada as well. Mother is correct that we are never given more than we can handle. It will get better from here. Cheer up and enjoy the weekend.
Kramar,
Karen XOXO

Sofia sa...

Kramar till dig

Sara Mia sa...

Styrkekramar i massor skickas härmed.

barbro sa...

Hei
Masse klemmer , og gode lykke ønskninger :-)
Mvh
Barbro

Oslotigern sa...

Tack söta, fina, ni är bäst! Evalina, kan inte säga var jag jobbar, men det ordnar sig på jobbet också :-)

Kramar!