torsdag 23 maj 2013

Photo-shoot-rekognisering

Jojomensan, man måste gå helhjärtat in för allt! Halvhjärtat är inte min melodi. Examensuppgift på fotokursen är självporträtt, och då måste man ut och kolla in passande platser i tigerstaden. Misstänker att vår lärare - fotografen - tänker sig ett dramatiskt och lite "svårt" akt-koncept á la Greta Garbo i svartvitt eller med nåt mysko ljus, men det gör inte jag. För det ÄR inte jag. Jag är ju färg och fart och skojsigheter! Mest i alla fall. Alternativet är nåt mysigt med Elon och Berit, men det kan jag bara fetglömma; de går inte att hålla stilla för fotografering mer än max en millisekund, och speciellt inte båda två samtidigt. Så min tanke föll direkt på nån tuff graffiti-vägg, mig i nån glad-Molly, framsusande på sparkcykeln :-) Vi får nu se om jag lyckas... Eftersom jag inte har något stativ blir det förhoppningsvis levande stativ i form av Bull som hjälper mig. Funkar det inte alls får jag försöka hitta en passande äng eller gräsplätt där jag kan lägga mig på mage i lite halvt motljus eller sätta mig nånstans och dingla med benen. Vad tror ni? Speglar det mig tro? Och kan man få nån fin bild av nåt sånt här?

Inställd barnpassning - mini-Piff är sjuk stackaren - gav mig lite extra tid att både jobba och foto-reka. Älskar Oslo i skymningen under våren, det är så sabla vackert! (Inte som Flippis fantastiska paradis förstås, men för att vara stad duger det väldigt bra.) Synd förstöra motiven med mig på bild, men examensuppgift är examensuppgift - självporträtt it is! Hoppas kunna visa lite olika alternativ om inte så länge.
1 kommentar:

Flipfloppan sa...

Men du...så snäll du är! Jag älskar verkligen att se dina Oslo-med-omnejd-bilder. En dag ska jag åka dit, så är det bara. Graffitin är superhäftig och jag tycker din idé med cykeln är alldeles strålande. Plan B (ängen) blir säkert också fin, ska bli väldigt kul att få se (?) resultatet. Stora kramar från ett Paradis som för tillfälligt är överhopat med maskrosor och annat ogräs, men jag ska inte klaga. Allt det fina växer också som attan nu.