måndag 3 juni 2013

Är det inte det ena...

... så är det det andra! Vad är värre än en smällförkylning som nu övergått i hosta-tjockt-slem-tills-du-kiknar-fasen? Jo, det har jag numera erfarenhet av; att få migrän - pga hostandet? - cyklandes på väg till tandläkaren! Var på väg att vända hemåt istället men tänkte att jag ju måste till tandläkaren. Så där låg jag nu, men synstörningar, svårt att hitta orden, kraftig huvudvärk och gravt illamående i tandläkarstolen... Ville inte säga något till tandläkaren, men jag skulle tro att jag var ungefär lika vit som tänderna.

Sen skulle jag då ta mig hem. Med cykel. Värderade tunnelbanan en bit, men kom fram till att det är bättre att spy utomhus än på tunnelbanan. Till råga på allt - och som egentligen var väldigt trevligt - mötte jag min ex-ex-ex chefs chef som jag tycker mycket om och som gick i pension för några år sedan. Kunde ju inte bara rulla vidare eller stå där helt tyst, så fick ansträngt mig lite till och pratade några minuter med honom. Efter det gick liksom luften ur mig, och funderade på allvar på att lägga mig på trottoaren en stund.

Men sånt gör man ju inte. Man biter ihop, och klarar betydligt mer än man skulle tro. Kom alltså hem till slut, vit som ett lakan på skakande ben. Släppte ut kissarna och så var det kört. Har faktiskt aldrig spytt av migrän innan. Då har jag gjort nåt nytt idag också. Ska inte påstå att detta var en trevlig erfarenhet, men en erfarenhet var det, och det är på ett sätt skönt att veta att man klarar sig. Att det alltid ordnar sig. På ett eller annat vis.

Nu har jag sovit några timmar, och huvudvärken har släppt. Bara efterdyningar nu (ni som har migrän vet att man blir groggy nåt dygn efterår). Det är tur jag har så omsorgsfulla katter som tar hand om mig! Lagar mat, städar och stryker mig på pannan ;-)

Migränbild besparar jag er för, så slänger in mina alster under temat "Nærhet" istället. En av de här ska jag sända in som examensuppgift tillsammans med självporträttet. Tyvärr är inte bilderna på mig och Berit som är tagna ovanifrån riktigt klara, men det var så bra som det blev i den fotopositionen.
5 kommentarer:

Lingonberrie sa...

Usch och stackare dig! :(
Bilderna är underbar och hoppas du mår bättre i morgon.
kramar

Eva Solid sa...

Hej!
Hoppas du piggnar till med det snaraste och vilka fina närhetsbilder.
Kramar

Fröken Abbe sa...

Nä fy! Hoppas det går över fort!
Kram

Hilde sa...

Men herregud din stackare! Hoppas du mår bättre nu.
Underbara bilder på dig och skönheterna.
Kram

Angelin sa...

Utrolig vakre og skjøre bilder. Stakkars deg!! Migrene misunner jeg deg ikke. Jeg har heldigvis aldri hatt det, så jeg kan bare tenke meg hvor fælt det er. Det er utrolig hva man klarer hvis man må. Jeg er imponert!
klem:)