tisdag 25 juni 2013

Stackars liten

Skulle på kajakkurs igår. Men det blev hastigt bytt ut mot kattambulans och djurakuten (det var jag som körde "ambulansen" med en aldrig så stillsam Elon i ilfart till Sinsen Dyreklinikk). Den lilla odågan har jagat flugor och getingar som en galning de sista dagarna. Har galopperat runt i rasande fart som en vilde med mord i blicken, och varken brytt sig om lampor, krukor, mattar eller bord som stått ivägen. Igår hörde jag plötsligt ett högt MJAU - något som aldrig sker (om det är nåt ljud från de där två är det bedjande pip eller ljudliga spinnerier) - och så pilade Elon förbi badrummet, halvt fräsande, halvt nysande. Hittade honom i sängen där han låg och slickade sig föbrilskt runt munnen och liksom morrade lite. Och så såg han ut som en fotboll på ena sidan; nosen bred som på ett lejon, ett litet, litet öga och en bulle på kinden. Ringde akuten och de bad mig komma direkt eftersom det kan påverka luftvägarna när det svullnar upp så i närheten av mun och hals.

Han fick en kortisonspruta och ett gäng tonfiskgodisar, och så åkte vi hem igen. Till en orolig Berit som otåligt väntade och pep i köket. På vägen lyckades han tydligen öppna buren inifrån och när jag vände mig om satt han plötsligt på golvet... Inte mer sjuk än att nyfikenheten tog över alltså.

Efter det har jag hållit på att skratta ihjäl mig åt hans komiska utseende - går knappt att känna igen honom :-) Hade det inte varit för den karaktäristiska vilostilen med lååånga armar skulle man kunna tro att Elon är utbytt mot ett litet lejon. Men nu ser det ut som att svullnaden börjar lägga sig. Imorgon tror jag han ser normal ut igen.5 kommentarer:

Fröken Abbe sa...

Åh, stackaren! Att oroa sig för sjuka djur är hemskt!
Krya på-kram

VivanDivanGoesFashion sa...

Men stackars liten! Tur att det gick bra. Man blir ju galet orolig för de små vännerna när det händer något...

Men han ser faktiskt lite kul ut ändå :)

Krya på lillkillen
Kram
/Vivvi

facutvivas1.com sa...

Lille plutten. Bra att det gick fint med honom. Nu kanske han undviker flygande saker, eller vad tror du? ;)

Titti08 sa...

Hoppas du snart är pigg igen Elon...tur matte tog dig till sjukhuset!
Kram Titti

Hilde sa...

Men lilla sötnosen. Tur du var hemma när det hände..
Kram