söndag 28 juli 2013

Strandliv

Vilken otrolig sommar vi har! Idel sol och blå himmel. De sa det skulle bli riktigt oväder i helgen, men allt jag har sett till av det är en liten skur igår och en lite större idag. Men temperaturen är fortfarande hög och nu ser det ut som att det ska bli fint imorgon igen. Som sagt; vilken otrolig sommar vi har i år!

Och det måste förstås utnyttjas - trots att jag är tillbaka på jobbet. Korta dagar och jobb i solen (genomläsning av diverse dokument och kontrakt) går ju bra att kombinera med stranden, så stranden har det blivit. Eller stränder rättare sagt. Har gått in för att testa Oslos bästa stränder sen jag kom från Italien. Hinner ju inte så många, men några har det blivit och när sommaren är slut kommer en uppsummering och rangering.

Sist ut var i alla fall Fornebu; eller Storøyodden som den egentligen heter. Ligger i ett naturreservat vid sjöflyghamnen, vid ändan av den gamla landningsbanan (nån kommer kanske ihåg att Oslos huvudflygplats var på Fornebu innan den flyttade till Gardermoen), och den är nog favoriten så långt. Vacker natur, väldigt gott om plats, olika badställen, fint vatten, volleyboll-banor, fräscha toaletter, blå flagg, handikappanpassad. Ska man klaga på nåt - och det ska man ju - får det bli utbudet i kiosken. En sorts restaurang, café eller servering hade varit på sin plats! Många klagar också på att det är långt att gå från buss och parkering, och ja; det är inte 100 meter från bilen (snarare 1000) men det är också en del av charmen - att inte se röken av varken bilar eller vägar där man ligger och myser i solen!

3 kommentarer:

Angelin sa...

Hei hei!

Så kjekt å se at det finnes fine strender i Oslo:) I morgen tar jeg med meg hele familien til Oslo for å spandere den siste delen av ferien. Vi skal bo hos min søster på Dal, men det blir nok noen turer inn til Oslo også og forhåpentligvis blir været bra så vi kan sjekke ut strandlivet:) Har du noen gode shopping-tips til meg forresten? Jeg er selvfølgelig mest interessert i Odd Molly :)
Ha en god dag! Klem:)

Oslotigern sa...

Ååå då måste du höra av dig om ni är i Oslo! Jag är hemma och det hade ju varit så roligt att ses :-) Inga Molly-tips i tigerstaden tyvärr, vet faktiskt inte om det finns kvar nånstans... Ett par småbutiker utanför centrum bara, men de har nästan ingenting :-( Nåt annat du är intresserad av när det gäller shopping?

Kram kram

Angelin sa...

Det hadde vært kjempe gøy å treffes og jeg skal absolutt gi deg en lyd om det blir tid:) Det ser desverre ut til at vi kun blir til fredag, og vi skal i alle fall ha en dag i Tusenfryd med barna. Her er det heller nesten ingen odd molly :/ Men jeg koser meg med nett-shopping så det gjør i grunnen ikke så mye..

Klem:)