torsdag 22 augusti 2013

Havskajak

Skulle varit på kajak-kurs i juni, men getingstick på Elon satte stopp för det. Nu fick jag äntligen tagit igen förlorad kurskväll i tisdags, och det var vidunerligt! Vattnet var spegelblankt, solen gick ner, molnen var rosa och en stor fullmåne gick upp. Det var varmt i vattnet och kurskompisarna söta. Det är nästan magiskt att stilla glida fram över vattnet. En av de absolut finaste friluftsaktiviteterna, verkligt nära naturen.

Jag har paddlat en del innan, men nu har jag fått det nödvändiga "våtkortet" också, som beskriver att jag är certificerad till att kunna hantera en kajak. Dvs att kunna ramla i, ta sig ur, rädda sig själv och andra upp i kajaken igen, samt att förstå lite om båt- och havsvett. Det är lagom roligt att välta sig själv när man sitter fastspänd, och jag får lätt panik när jag hamnar under vatten, men det är en skön känsla att inse att man faktiskt vet vad man ska göra och inte dör. Och kul att kunna hjälpa andra som ramlat i.

Om ni inte har paddlat innan; testa! Se bara till att hyra kajak på seriösa ställen, få en riktig flytväst, en säkerhetsgenomgång och snabb teknikteori. Det är enkelt och väldigt roligt. Bra träning också. Kunde inte ha kamera med ut i Oslofjorden under alla vältförsök, så fotona är från tidigare paddlingar.

4 kommentarer:

Hilde sa...

Det ser härligt ut, inte alls dumt.
Kram

Fiona sa...

Åh!
Detskulle jagvilja göra:)
Kram

Lingonberrie sa...

Åh så coolt. Jag vill ocskå.
kram!

Oslotigern sa...

Ni måste prova tjejer - det är otroligt härligt!
Kram