onsdag 14 augusti 2013

Norskt skådespel

Jag har knappt ord. Igår kväll kom vi till Stavanger och Ryfylke, och under middagen vid foten av Preikestolen utspelade sig ett alldeles fantastiskt skådespel! De runda bergen var inhöljda i mjuka, rosa moln medan solens sista strålar guldfärgade topparna och skapade en glittrande regnbåge. Hela restaurangen stod ute under 10 minuter och bara häpnade. Och jag förbannade att jag inte tagit med mig den riktiga kameran... Nästa gång! Väl tillbaka på Gardermoen slog det mig att det faktiskt är vackert här på østlandet också; med böljande gyllene åkrar, klarblå himmel och fantasieggande molnformationer. Norge måste verkligen ha den vackraste naturen i världen!

Har ni rest nånting i Norge? Att bila, cykla, vandra och paddla här kan jag verkligen rekommendera. Ni är hjärtligt välkomna hit nästa sommar :-)


6 kommentarer:

Hilde sa...

Nästa gång måste du upp på Prekestolen, det är så fantastisk. Kjerag med Kjeragbolten måste heller inte missas. Du är nog typen som vågar stå på bolten, själv är jag för mesig:) Jag har allt rest en del i Norge, men det är fortfarande saker kvar att se. Geiranger, har du varit där?
Underbara bilder...
Kram

Tiger sa...

Otroligt vackra bilder! Fantastiskt med bergen, regnbågen och soljuset! Jag har varit en del i Norge, men mest som barn på campingsemester och som ung vuxen. De senaste besöken har varit i Röros och Trondheim, men det var på 90-talet, så nu är det länge sedan.

Sensommarhälsningar
Elisabet

Oslotigern sa...

Hilde
Har varit på Prekestolen innan och det är verkligen en upplevelse! Vi får ta en tur tillsammans en gång :-) Pratade om Kjeragbolten idag - väldigt osäker på om jag vågar... Men värt ett försök!

Geiranger har jag varit i - väldigt fint! Också ett måste. Nästa gång jag kommer dit har jag tänkt paddla, det måste ju vara en dröm!

Elisabeth
Visst är det fint! Røros och Trondheim är ju också väldigt vackert. Du får göra en resa till vestlandet nästa gång :-)

Kram

Flipfloppan sa...

Men åhhh, jag saknar också ord och jag måste verkligen se till att komma och hälsa på. Jag har ju aldig varit i Norge, men till skillnad från hos mig, verkar ni ha vackert exakt alla årstider..Stora kramar och tack för fantastiska bilder, det måste varit så mäktigt IRL

Rosen sa...

Men så vackert - har tittat på bilderna flera gångr :)
Kramar

Lingonberrie sa...

Wow vilken magi..! Canvastavla?
kramar