fredag 1 november 2013

Hur vet man att...

... är en intressant start på en fråga! Vet inte varför, men sista tiden har jag börjat tänka och analysera mig själv i förhållande till omvärlden genom att ställa frågor som startar "hur vet man att..." till mig själv. (Jo, jag vet att jag är knäpp. Eller i sammanhanget; "hur vet man att jag är knäpp? Jag ställer frågor till mig själv som börjar med "hur vet man att..."")

Efter att ha samlat på mig en del dumma frågor och svar, tänkte jag de måste dokumenteras. Enklast blir det här i bloggen. Har inte klurat klart på formen än, men går nog för ett helt vanligt inlägg, och börjar lika gärna nu på en gång.

Hur vet man att jag har j...ligt ont i tänderna efter tandställningsåtstramning igår?
Jag går förbi en inbjudande och alldeles ljuvligt doftande pepparkaksburk som står till provsmakning för förbipasserande!

Hur vet man att jag är sjukt galen i pepparkakor?
Jag ångrar mitt beslut, går tillbaka till pepparkaksburken, rafsar åt mig två hjärtan och tänker att det säkert går att blöta ner dem lite, pressa dem mot gommen och suga i sig härligheterna efter en liten stund i munnen. Vilket faktiskt är alldeles riktigt.


Det faktum att man nu bjuds på pepparkakor måste också betyda att det snart är jul - jippiii!

4 kommentarer:

Fröken Abbe sa...

Haha!
I min värld används den inledningen (byt ut man mot du) en del inom matematiken.
Kram

mamma sa...

Hur vet man att man har en knäpp dotter? Jo när hon insinuerar att föräldrarna har städat bort hennes nycklar när de ligger på sin rätta plats där hon själv lagt dem!

Puss o kram

Flipfloppan sa...

Fniss...idag blir det f ö glöggpremiär här. Chili/ chokela´(såklart) alkoholfri från dufvenkroks. Mums! och en pepparkaka lär ju då slinka ned till det också. Kramar

Oslotigern sa...

Abbe - där ser man! Mycket nytta man kan ha av "hur vet man" alltså! ;-)

Mamma - hur vet man att man har knäppa föräldrar? När de ringer efter att ha skickat ett sms och frågar om jag har fått det...

Flippis - å så gott med glögg! Tror banne mig jag ska be er köpa med ett par :-)

Kram!