fredag 14 februari 2014

ALLA hjärtans dag

Idag är det Allahjärtansdag (eller Valentine som man så urnorskt kallar det här...). Jag är ju en sucker for allt-som-kan-firas-på-ett-eller-annat-vis och även om jag kan hålla med om många av motargumenten, tycker jag att dagen ska utnyttjas och just firas. "Men hon är ju singel", tänker ni kanske nu. "Ja", säger jag, "so what?" Betyder ju inte att hjärtat är tomt, utan kärlek och omtanke. Tvärtom. Kanske det finns mer plats i hjärtat som singel än som nåt annat. Och det är ju det här som blir så fint med vår svenska översättning - det är ALLA hjärtans dag! Kärlek är inte förbehållt de lyckliga äkta makarna, nyblivna föräldrarna eller förälskade paren - den existerar för oss alla. Och jag är oändligt tacksam för att jag har så många fina hjärtan att fira. Nya och gamla, stora och små, nära och långt bort, de som finns och de som fanns. Vet att jag sätter pris på er och är så glad i er, härifrån till evigheten!


Har inte plats i köket för alla ikväll - men sänder var och en av er en varm tanke och en riktigt stor kram. Stanna upp en liten stund idag, och tänk på alla era hjärtan. Lovar att det värmer! (Och så kan alla svenskar gotta sig lite åt de norska baddräktsherrarnas flopp i längdspåren - en komisk syn för ett blågult hjärta ;-) 12 kommentarer:

Flipfloppan sa...

STORA varma kramar tillbaka och har du spanat in byxorna de norska herrarna i curling har? De är....ska vi säga originella..hm! Fniss och kram till missarna också

Lingonberrie sa...

Massa varma kramar härifrån också och jag tycker att alla med hjärta i kroppen ska fira det ordentligt med rosa, kramar och god mat och godis.
Kram!!

Titti08 sa...

De där curlingbyxorna måste kollas in!
Rosa kramar från Titti

Hilde sa...

Kram till dig med. Men nu har visst mitt röd-vit och blått hjärta missat något:) Säger du manfolk i baddräkt?
kram

Anonym sa...

En stoooor klem til deg, Paula :) gleder meg over alle minnene vi har, og alle vi skal skape. Ses snart - klem Bella

Karen sa...

I love your post about the true meaning of Valentine's Day. We all have room in our hearts for love of all kinds.
Kram,
Karen XOXO

mamma sa...

En stor kram till allra finaste hjärtevännen.

Fröken Abbe sa...

Det var en fin tanke som jag inte riktigt tänkt på fastän det är självklart.
Kram

Rosen sa...

Stor kram från mig och Oskar och visst finns det massor av plats för kärlek i ett singelhjärta :)
Klem!

Nära vill jag leva sa...

Nu är jag ju då lite i senaste laget men jag skickar ändå tillbaka ett hjärta och en kram till dig.
Eva

Oslotigern sa...

Tusen tack för alla hälsningar och kramar! Både från människor och djur. Massor av hjärtan och kramar tillbaka till er alla!

Flippis, jodå, curlingherrarnas byxor går inte att undvika i det här landet. Det är väl ett uppslag dagligen om dem ungefär... Clown ;-)

Hilde, det var ju för varmt för våra norska vänner i skidspåren... Mer än hälften av dräkterna klipptes bort :-)

19 ÅR, TVÅBARNSMOR & GIFT. sa...

Så mysiga små tigrar! :-)