måndag 7 juli 2014

En oförutsägbar sommar


Det blir inte alltid som man tänkt sig. Så är det bara. Livet kan inte alltid planeras och planerna kan inte alltid genomföras. Det är på ett vis bra. Det känns faktiskt bra att inte alltid bara glida fram genom livet på en räkmacka, utan hinder som ska forseras, utan uppgifter som ska utföras, utan problem som ska lösas och utan regnvädersdagar. Vi är för bortskämda - i alla fall här i Norge; världens rikaste land - och vi blir för kravstora. Tar det mesta för givet och behöver aldrig kämpa för något. Men det är skönt att kämpa ibland. Inte för kämpandets skull kanske, men för att vinsten smaker så mycket sötare efteråt. Och för att man behöver bli påminnd ibland om att livet inte bara är rosenrött. Det är dalarna som ger topparna, uppförsbackarna som leder dit.

Det blev ingen semester som det skulle. Det blev ingen resa till Litauen. Det blev jobb. Och resten av sommaren är totalt oplanerad (sånär som på en långhelg till Sverige och en långhelg på Beitostølen). Det var surt, riktigt surt, när det faktum att resan behövde ställas in brutalt och uppenbart hånlog emot mig. Jag blev ledsen, riktigt ledsen.

Men (det finns ju alltid ett men, vare sig det är positivt eller negativ), det blev en minisemester med bästa Bull till Nice. Jodå, jag jobbade därifrån också, men det kändes som riktig semester. Vi låg på stranden, vi åt god mat, vi drack gott vin, vi gjorde utflykter, vi såg på Ironman. Tog tåg och buss genom Provence, gick på tur på Cap Ferrat, spanade in bilar och båtar i Monte Carlo. Det blev så där bra som det bara kan bli när man inte har några som helst förväntningar. Så där bra som det bara kan bli med likasinnade och urgulliga väninnor med samma skostorlek! Tack och lov för lite oförutsägbarhet ibland. Tack och lov för att vi människor klarar att anpassa oss!

Nu ska jag ut i det oförutsägbara sommarvädret. Ena sekunden sol, andra sekunden störtregn. En oförutsägbar sommar, minsann!

 La plage

 Menton


 Casinot i Monte Carlo

 Antibes

 Saint Paul de Vence


 Villefranche sur Mer

 Cap Ferrat

Storlek 37 :-D

4 kommentarer:

Titti08 sa...

Det är ju så livet är...ibland blir det inte som vi vill.
Hoppas du får en fin sommar, Nice såg ju alldeles förträffligt ut.
Kram Titti i Thailand

Anonym sa...

Bra skrivet och så sant, vackra bilder. Önskar dig en trevlig sommar!
Kram Marika

Shopaholic sa...

Så fint skrivet och så vackra bilder från den oplanerade semesterresan i Frankrike!
Önskar dig en fortsatt fin sommar!!
Kram!

Oslotigern sa...

Tack - vad gulliga ni är :-)
En riktigt fin sommar till er också!
Kram kram