tisdag 19 oktober 2010

Eat, pray, love - filmen

Tjejkväll igår - julklapp från ena väninnan, väldigt bra sådan - som avslutades med Eat, pray, love. Det var en bra film, men kan inte jämföras med boken. Boken - som jag blev förälskad i - skildrar en filosofisk inre och yttre resa, filmen skildrar Julia Roberts på vackra platser runt vår jord.

För mycket Julia Roberts alltså. Synd att man inte valde en lite mindre känd skådespelerska. Roberts är som vanligt duktig och vacker att se på, men stod inte till förväntningarna från boken. Uppfattade Liz som yngre, mer sökande och inte fullt så livserfaren som Julia Roberts var redan från början. Hon blev för vuxen och perfekt. Bl a kändes Filipe och hon jämngamla och hon blev nästan en morsfigur till Sofi (Tuva Novotny). I tillägg - och det är förstås svårt att skildra på film - innehöll boken så mycket mer om Liz innersta tankar och en bra beskrivning av hur hon mådde mentalt.

Budskapet nådde inte helt fram till publiken och filmen blev ganska platt, men bl a "Ketut" gör en strålande figur! Allt i allt kan man sammanfatta som klassisk feelgood Hollywood film med förutsägbart manus, klischéer och några högst onödiga klipp mot slutet, men man går ut med ett leende kring läpparna om man blir rejält sugen på att resa till Rom och Bali!



Inga kommentarer: