söndag 17 oktober 2010

Tapas på San Leandro och Limbo på Saga

Lördagskvällen spenderades på San Leandro tapas restaurang med tre väninnor och sen bio - Limbo. Bra film men såpass tragisk att jag var tvungen att se en stund på Wedding Crashers när jag kom hem...

Maten, stämningen och servicen var som vanlig och som förväntat på San Leandro. De finns på tre ställen i Oslo; Vika, Grünerløkka och Majorstua och alla har samma atmosfär och meny, så det spelar inte någon roll vilken man väljer. Majorstua kan jag tycka känns aningen mindre intimt och ombonat (kanske pga storleken). Klassiska spanska tapas i spansk atmosfär och med äkta spanska servitörer. Det är ingen smaksensation kanske, men maten kommer snabbt på bordet, man vet vad man får och är alltid nöjd när man går därifrån.

Pluspoäng för det varma, härliga ljuset, charmiga servitörer, öppet kök och spanska barplatser i mitten. Och för Pata Negra skinkan som smälter i munnen! Minus för aningen små bord, obehagliga barstolar utan ryggstöd (finns också några med ryggstöd) och lite tråkig meny. Ska man vara en ordentlig "grinebiter" kan man också klaga på att det kan ta lite tid att få servitörernas uppmärksamhet, men de är som sagt charmiga så det är småsaker man får stå ut med.

Obs, det går inte att boka bord om man är färre än fyra och det är ofta fullt. Men San Leandro är inget ställa man sitter hela kvällen på, så bord blir alltid lediga efter hand, men beräkna god tid.


Inga kommentarer: