onsdag 20 oktober 2010

Trancher

Ny jobbmiddag igår - börjar bli en trevlig ovana :-) Den här gången var det Trancher nederst på Løkka. Enda huvudrätten är entrecote, som toppas med en massa bra tillbehör. Har varit där några gånger och har alltid varit nöjd, men har hört sämre bedömningar också. Beror kanske på dagsformen på köttet. Eller kocken.

Konceptet är i alla fall helt genialt, och tigerns entrecote har alltid varit supermör. Vanligtvis ingen fan av entrecote, men det här är något helt annat! Den smälter i munnen och den rena köttsmaken är fantastisk Tillbehören är också välsmakande och passar bra till; krämig potatisgratäng, spröda potatisbåtar, honungsglacerade rotfrukter, marinerade champinjoner, bearnaisesås, rödvinssås, grönpepparsås och en grön sås, omöjlig att uttala namnet på, stod på menyn igår.

Det finns också möjlighet att beställa förrätt och efterrätt, en möjlighet som uttnyttjades till full belåtenhet igår. Några få, men väl valda rätter att välja mellan. Vällagat och gott det också. Tigern valde Spicy scampi (i en himmelsk sås som sögs upp till sista droppen med gott bröd) och mörk chokladmousse (som jag inte hann smaka på då jag var tvungen att rusa till sångövning!!! Men enligt uppgift var den en perfekt avslutning på middagen).

På plus-sidan ligger också den intima och mysiga lokalen, de trevliga, uppmärksamma och snabba servitörerna och den relativt blygsamma notan.







Inga kommentarer: