onsdag 23 februari 2011

Rømmegrøt till lunch

För er som inte vet vad detta är:
Rømme = gräddfil ungefär, fast inte så surt och lite krämigare. Grøt = gröt. Say no more....

För er som har smakat och inte kan förstå att jag på allvar och av egen fri vilja väljer att äta detta: 
Jag har bott tillräckligt länge i Norge för att börja tycka om det :-)

För er inbitna rømmegrøtsspisere och matpakkelunsjere:
Jag har inte bott tillräckligt länge i Norge för att ge upp rätten till varm lunch! Jag må vara svorsk, men där går gränsen och rømmegrøt funkar mitt på dagen också :-)

Dagens blev alltså rømmegrøt med smørøye, sukker, kanel, rosiner och spekeskinke. Kände mig helyllenorsk där jag satt. Länge sen jag åt det och aldrig tidigare till lunch, men fungerade bra. Enkelt att värma, gott och mättande. Saknade bara flatbrødet...


3 kommentarer:

Anne sa...

Nej men oj - kanske ska bo kvar i Stockholm ändå ;) Hur länge har du bott i Oslo?
Kram

Hilde sa...

Heja Norge, gud vad jag saknar römmegröt. Jag har bott i Sverige i över 9 år och fattar fortfarande inte detta med varm mat 2 gånger om dagen. Jeg har fortfarande min nistepakke med mig till jobbet, och alla andra ser på mig ungefär som en ailien:)
Kram

Gamla mamman sa...

Fröstös - jag har bott i Oslo i snart 9 år. Om man ska klaga på nåt så får det bli maten... Så du gör säkert bäst i att stanna i Stockholm!

Hilde - tänkte du skulle heja på rømmegrøten ;-) Visst är det gott! Rart det där med varm vs kall mat - det vänjer man sig tydligen inte vid! Förstår att de tycker du är en alien ;-)

Kram och klem!