onsdag 2 februari 2011

Våfflor

Onsdag = våffeldag! Varje onsdagsmorgon gräddar städdamen våfflor till hela arbetsplatsen, mums! Var inte en stor våffelätare innan jag flyttade till Norge, men har verkligen fått smaken för det. Inte riktigt som svenska, blir mer en måltid än en fika eller efterrätt, men har vant mig vid rømmen (gräddfilen) man har på och den lite mastigare konsistensen. OBS - låt dig inte luras av rømmen första gången du äter våfflor i Norge - ser ut som grädde och smaklökarna får en chock när det kommer något syrligt i munnen istället :-) Men det är väldigt, väldigt gott. Lite bilini-aktigt. Dock "bara" sylt på arbetsplatsen - det får duga!


5 kommentarer:

Tindy sa...

Så roligt med en våffeldag=)
Å ÄNNU roligare med en staddam som gräddar...Tänk om alla arbetsplatser hade haft det så..:)
Själv föredrar jag grädde å jordgubbsmarmelad på
Sluuurp:)
Kram:)

Gamla mamman sa...

Ha ha - ja det är en fin ordning med våffelgräddande städdam :-) Saknar dock den svenska varianten med grädde ibland. Måste laga riktiga svenska våfflor hemma snart!
Kram

Hilde sa...

Vet du, jag fick stora chocken när jag flyttade till Sverige och såg att folk åt våfflor med kniv och gaffel. Hemma åt vi hjärta för hjärta med römme og syltetöy:) Römme saknar jag faktisk då jag tycker gräddfilen är lite surare, vad tycker du? I alla fall kul med en städtant som gräddar våffler.
Kram

MollyB sa...

Norrmän och deras våfflor!! Det har blivit en del våfflor för mig oxå sen jag flyttade till Norge... Men jag tycker inte att det passar med rømme till våfflor och tvivlar på att jag kommer att vänja mig vid det!! Äter de hellre naturella än med rømme och sylt!!
Kram

Gamla mamman sa...

Hilde och MollyB - kanske vi skulle ha en rømmedebatt som variation till Mollydebatt :-) Jag har som sagt vant mig vid rømmen till våfflor och i övrigt också - jättegott. Har t o m blivit rejält glad i rømmegrøt!

Enig Hilde, gräddfilen är surare, inte riktigt samma sak.

MollyB, du får öva lite ;-)

Kram på er svorskorna!