fredag 1 april 2011

Tigerns quesadillas

Vi har en ny ordning - sambon och jag - om mat. Vi fixar varannan gång. Rubb och stubb. Från idé och inhandling via matlagning till uppläggning och diskning. Häromdagen var det min tur. Sugen på tex-mex men trött på köttfärs så slängde ihop nåt quesadillas-aktigt med kyckling och bacon. Om jag får säga det själv blev det riktigt gott :-)





RECEPT - Tigerns quesadillas
4 personer

6-8 stora vetetortillas
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 gul lök
1 msk hackad chili
2 dl lätt creme fraiche - smaksatt eller naturell
2 dl riven ost
2 msk hackad koriander

Salt & peppar
Smör till stekning och pensling

Skär kycklingfiléerna i små, kvadratiska bitar. Stek i smör i stekpanna tills de är genomstekta. Smaksätt med salt och peppar. Stek bacon, lök och chili. Blanda ner kyckling, creme fraiche, ost och koriander och låt alltsammans koka upp så att osten smälter. Bred ut röran på ena halvan av tortillan, vik på mitten till en halvmåne. Lägg i en ugnsfast smörad form eller plåt. Pensla med smält smör. Grilla i ugnen i ca 5 minuter eller tills quesadillan har fått lite färg och är knaprig på ytan. Servera med avokado, creme fraiche och lime klyftor! En rivig tigerrätt är klar!

2 kommentarer:

Nadia sa...

Låter supergott!
Vi brukar göra något liknande av tacorester och steka dem dubbal i stekpannan.
Men bacon o kyckling ska absolut provas!
Kram

Gamla mamman sa...

Det var inte så dumt! Taco-rester måste också vara perfekt. Det måste jag prova :-)

Kramar