torsdag 7 juli 2011

Happy campers

Bröllopshelg i Stockholm - glamour och flärd, krispiga hotellakan, mjuka sängar, sommarlent och grönt gräs? Eller husbil, trånga utrymmen, svettiga sängplatser, fuktiga kläder, grusplan under Västerbron och gemensamma toaletter! Det var numera rutinerade Happy campers - omdöpta till Coco campers - på tur i storstan i helgen! Bror och svägerska rattade modigt in till Centralen och hämtade upp oss och vi svängde sen söder ut mot Långholmen. Resväskorna i storlek Jetset var visserligen med, och vi gick inte runt i campingdressar hela helgen, men väskorna fick stå utanför bilen vid uppackning och det gäller att tycka mycket om sina campingkompisar. Vilket vi gjorde! Vi hade en jätterolig helg, och hur illa det än låter så är Autocampers under Västerbron på Långholmen en suverän uppställningsplats för husbil. Nära till centrum, fräscha duschar och toaletter, bron som skuggar för morgonens plågsamma varma solstrålar och billigt. Det är inget för en campingsemester, men väl för en Stockholmssemester.

Husbil i sig är inget för claustrofobiker och när mamma och pappa tog över bilen i söndags kväll och sambon och jag pga misstänkt höga snarkljud flydde in på hotellrum (som var minst lika litet som bilen...) var deras kommentar morgonen därpå att det nog passar bäst att bo en och en i den där bilen :-) Men det går bra med fyra också, speciellt natt två när man har fått in rutinerna och sover skavfötters med sambon i den smala loftsängen för att slippa alltför närgången andning ;-)

Vi hade t o m klarat att sova alla 6 i den en natt, och det var inte långt ifrån att det blev så. När mor och far (och en hel del andra bröllopsgäster) kom till det på ytan idylliska vandrarhemmet i lördags var det ingen personal på plats och alla rummen var låsta. Dagen gick, kvällen gick och natten gick utan att nån kom! Vi lastade om, packade ur, packade in, fixade, ordnade och planerade, men när det var läggdags flyttade några av de som redan fått rum in hos varandra och vi fick frigjort madrasser och ett och annat rum. Ingen behövde sova utomhus och Coco campers var fortfarande happy :-)

Tigern blev placerad längst in, högst upp - ca 30 cm under taket och ca 1,8 mm från sambon

Sambon trängs med packning och brorsan - man måste utveckla en viss turordning för passering

Väskorna fick inte plats att packas upp i bilen, tur att det var torrt och fint

Långholmens Autocampers bjuder på underbara naturupplevelser - här en liten hare mellan bilarna

I Arla morgonstund är det redan jättevarmt - Västerbron ger skön skugga till frukosten



Natursköna omgivningar (det är faktiskt helt sant)

2 kommentarer:

Anne sa...

Men då bodde ni ju inte så långt från mig :o)
Kram

Gamla mamman sa...

Vi körde på Hornsgatan när vi åkte därifrån - tänkte på dig!! Tyvärr fick vi inte tid till att traska runt uppe på söder, det får bli nästa gång :-)

Kram