söndag 7 augusti 2011

Och störst av allt är kärleken

Tillbaka i Oslo. Efter en sen, lång, mysig brunch och ett tårvått avsked (fler än jag som är blödiga...) satte vi oss i Pantern och styrde kosan mot tigerstaden. Tyckte direkt att stämningen var lite mer normaliserad men ville ändå komma ut och se mig om på förödelsen och än en gång försöka förstå vad som har hänt. Hade hört på nyheterna att blommorna skulle vara borta, men långt ifrån. Ett nytt kollage bevisar det.

Utanför domkyrkan har man samlat ihop blommorna som nu ligger i många, många lager på ett lite mindre område än tidigare, men det var gott om färska blommor runt kyrkan och på många andra platser i centrum. En jättelik kjærlighet på pinne, dvs slickepinne, i form av ett hjärta står jämte domkyrkan med texten: Och störst av allt är kärleken. Låt oss hoppas att vi alla kommer ihåg att ta vara på kärleken och sammanhållningen under lång, lång tid, så att de meningslösa terrordåden för något gott med sig.

2 kommentarer:

Karen sa...

It must be difficult to see the devastation and realize that the flowers are there because of a horrible terrorist act. The world is still grieving along with Norway:(
Kram,
Karen XOXO

Gamla mamman sa...

Thanks Karen, it is nice to know we are not alone.
Kram