måndag 19 september 2011

Kycklinggratäng med dijonsenap & basilika

God dag! Ett litet mattips - den här utomordentligt lättlagade och våldsamt välsmakande kycklinggratängen passar både till vardags och fest, till en eller till många! Kommer från tasteline och kan rekommenderas till ikväll :-)




RECEPT - Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
4 pers.

4 kycklingbröstfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
salt & peppar
smör

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och stek i smör så att de får en fin yta. Skiva tomaten tunt och hacka basilikan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Lägg på tomatskivorna och strö över basilikan. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.  Servera med råris och haricot vertes.

1 kommentar:

mamma sa...

Tack för tippset,det ska jag prova i dag.

Kram