God kväll! Ligger kvar i soffan och slötittar på TV samtidigt som jag går på bloggenad. Och läser era kommentarer. Och då måste jag förstås förklara det här med julbord :-) Norska julbord är inte en speciell typ av mat; det är en finare middag och fest som man har runt jul. Och hinner man inte innan jul tar man det efteråt. Förra året hade vi jobb-julbord i maj!
Till fredagens jobbjulbord beställde vi tapas från Delicatessen på Grünerløkka - fantastico (och MÄNGDER kvar i kylen till min stora lycka), med en hemmalagad gazpacho till förrätt och en chokladkaka till efterrätt. På tjejernas julbord igår hade vi delat upp ansvaret och serverade en klassisk trerätters. Gazpachon fick vara förrätt igen, huvudrätten var rosépepparkyckling med gorgonzola och efterrätten en alldeles ljuvlig citronmarängröra a la Nigella.
Gazpachon är förresten det enklaste man kan göra! Ska lägga in receptet senare. Nu ska jag se på Skavlan.
6 kommentarer:
Vad hungrig jag blev, ser jättegott ut:) Julbord i maj, underbart!
Kram
Mmmm så mycket gott. Väntar med spänning på gazpacho-receptet. Sååå gott ju men har aldrig lagat det :)
Kram
/Vivvi
Åh då förstår jag:-) så gott det ser ut! Kram
Suveränt sätt att äta julbord på!
Kram
Jösses vad gott det såg ut då! Kram!
Hilde - det bästa med Norge; man kan ha julbord året runt ;-)
Vivvi - det kommer så fort som möjligt! Perfekt recept; enkelt och gott :-)
Silver - gott it was :-)
Rosen - ja, jag får nog säga att jag föredrar den norska varianten.
Linda - mumsisch värre!
Kram fina tjejer!
Skicka en kommentar