fredag 26 oktober 2012

Möte med Finland

Efter en blixtvisit hos Håvard på gate 18 - tänk att han upptäckte oss miniatyrmänniskor bland folkhavet på Gardermoen och sände ett sms i säkerhetskön - blev första mötet med Finland en man på vårt flyg som hade tatuerat hela ansiktet (och resten av kroppen så långt vi kunde se) grönt i ett rutaktigt mönster och opererat in små "kulor" eller minihorn i pannan. Vi tror han skulle se ut som en ödla, och det var ganska likt de där rymdödlorna i V för er som kommer ihåg dem.

Vid flygplatsen i Helsingfors var vi ganska ensamma på busshållplatsen, tills en kraftigt berusad medelålders man gjorde oss sällskap. På väg till stan kunde vi uppfatta ett antal "satana" innan han vinglade av bussen, och i ivern att komma ut glömde att han hoppade på kryckor och gjorde ett par skutt. Det sista vi hörde av honom var ett jättehögt "satana".

Föstaintrycket av Finland räddades av den söta receptionisten på hotellet och den trevlige killen på Mc Donalds. Och vi räddades av några nuggetsar och en burgare. Nu väntar den jättestora dubbelsängen.


Uppdatering: Vi var förstås tvugna att googla ödlemannen, och ja, det är den store och ytterst kände Lizardman. Han är på turné i Europa och Australien och flög från Barcelona via Oslo igår. Ingen galen finländare alltså, men en amerikansk businessman :-)

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Wahhh vad fult! Skulle bli livrädd om jag mötte honom. Kram

Tarleena sa...

Hoppas att du trivs här i Finland, och ber om ursäkt för alla som beter sig dåligt. Det finns massa trevliga människor här också!

Flippis sa...

Omg, lite kändis- spotting också alltså. Ha ser ju....ut liksom. F ö Verkar Helsingfors väldigt vackert, ha en fortsatt fin resa, klem