lördag 26 januari 2013

Oslo Vinterpark

Måste göra lite reklam - för Oslo Vinterpark (Tryvann och Wyller)! Det är en fantastisk anläggning bara en kort resa från centrum. Man kan t o m ta tunnelbanan! Tryvannområdet är för nybörjare och barnfamiljer medan Wyller på andra sidan, ner mot Sørkedalen, har ordentligt bra backar; både relativt långa och branta. Nytt för i år är 6-mans stollift som håller bra fart och som faktisk är skön att sitta i. Kanske bäst av allt; caféerna / värmestugorna har nygräddade kanelbullar! :-) Ut och åk med er, utnyttja vintern medan ni kan.

Det blev telemark idag, och det var jätteroligt. Gick över all förväntan. Kändes lite som att cykla eller simma; har man en gång lärt sig så sitter det i. Nu är jag långt ifrån nivån jag håller på ett par slalomskidor, men fick upp farten och kläm på tekniken. Har bestämt mig för att satsa på telemarken hellre än längdåkningen i år, så får vi se hur långt man kan komma på en säsong. Och gissa om jag är mör i låren, bra benträning. Och bra dag, med bra små och stora människor, tack!


8 kommentarer:

Rosen sa...

Men vilken lyx att kunna ta tunnelbanan! Då skulle tom lata jag få ändan ur för jag gillar ju skidor.
Kram

Fengxumamma sa...

Underbart med närhet :) Telemark ser häftigt ut men jag har aldrig testat det.

Jag mailar dig i veckan

Kramar

Anonym sa...

;-)) Ser skønt ud - elsker VINTER.

God weekend
Kram
Charlotte

Fiona sa...

Nu börjar jag längta på riktigt till vår skidsemester! Det ser ju härligt ut med fika och allt:)
Kram

Fröken Abbe sa...

Var ju tvungen att googla telemark, men för mig som aldrig stått på skidor är det svårt att förstå skillnaden... Häftigt att kunna åka så nöra storstan!
Kram

HOUSE of ADELA sa...

Ser härligt ut och du är så fräsch!
Förstår att du är duktig på skidor vad kul!
Bullarna smakar jag gärna :))

Kramar
Adela

Flipfloppan sa...

Ser så himla fint ut. Jätteimponerad av att du åker Telemark, verkar vara väldigt svårt. Sen tror jag inte att de där kanelbullarna skadar på något vis heller. Klem från skåne där det idag töar.

OddStyle.dk sa...

Åhh så skønt, vinter, frost og ski = røde kinder :-) Love it...
Fin søndag til dig - kram