måndag 11 februari 2013

Matte - Elon 1 - 2

Elon ska äta medicin, Elon vill inte. Elon tycker det är direkt jätteäckligt och det värsta han gjort i hela sitt liv. Matte sliter sitt hår. Och gråter en skvätt. Men skam den som ger sig. Efter 2 snabba mål av Elon har matte nu reducerat. Hon tog till list och lekte in en tablett. Lockade Elon att gapa stort efter den jätteroliga gröna musen och kastade in tabletten, snabb som en vessla. Väl i gapet var matte snabbt på plats och masserade halsen och den lilla tabletten åkte ner. Tjohooooo! Glädjetjut från matte. Och Elon är inte ens sur. Han förstod inte vad som hände. Efter otaliga försök att gömma tabletten i leverpastej, tonfisk, kattgodis, att smula sönder den i våtfoder och vätska, att tvinga in den med våld - och otaliga rivsår på mattes händer och ben - är matte lättad. För den här gången... Undrar vilket knep som kan tänkas lyckas imorgon?

Nu är allt frid och fröjd och vi koser oss i soffan! Kos är det mest ypperliga norska ordet som finns, och den bästa sysselsättning man kan ha.8 kommentarer:

Flipfloppan sa...

Hm, jag undrar just vad Elon tycker om detta? Det var ju ett tag sen man hörde av honom och syrran ;) Klem från Skåne och Kos är sannerligen ett perfekt ord. Så mycket bättre än mysa tycker jag.

Rosen sa...

Kos är ett härligt ord liksom bilderna. Jag lider med matte för det är verkligen inte det lättaste att få i en katt medicin!
Alla kramar i världen!

Anonym sa...

Det ser ikke ut til at han har att noen skade av det - heller tvert om :-D


Kos & klem fra Grethe

Angelin sa...

Å gud, de er så søte!! For et herlig selskap du må ha i disse to:)
klem

Tiger sa...

Kos låter lika härligt som det ser ut på bilderna! Men när det gäller tabletter och katter brukar man behöva mycket list och knep. För det som gick i går, känner ju katten igen. Men om Elon inte märkte något, så kanske samma knep går en gång till... ;-)

När det gäller Tigers avmaskningstabletter, så brukar det gå lätt som en plätt dag nr 1, men resultera i slagsmål mellan matte och Tiger de följande dagarna när tabletterna ska tas. Tiger backar så smidigt han kan och kniper ihop munnen stenhårt. Så numera har matte helt övergått till de avmanskningspiller som bara ska ges i EN dos. Då har Tiger förhoppningsvis glömt hur det var förra gången. Dessutom är de tabletterna mindre och lättare att stoppa in i munnen...

Vinterhälsningar
Elisabet och Tiger

Nadia sa...

Ljuvliga katter du har! Minns precis det du beskriver med mina katter jag haft. Och liknande strider m min dotter ha,ha - men till slut lyckas man och nästa dos blir morgondagens problem
Kram

mamma sa...

Katter kan verkligen konsten att kosa sig.

Kram o kos till er alla tre.

Fiona sa...

Ja, hujedamig vilket göre det är att få i medicin i djur och små barn...hoppas att han går på finten i morgon med:)
Kram