måndag 6 maj 2013

En annorlunda pubrunda - Oslos bästa coctailbarer

En helg utan planer och tigern får lite lätt abstinens när frukosten på lördagen är avklarad - vill träffa folk! Fredagen tillbringades på pub med söta E och stentuffa Turbo (efter middag hemma), men istället för att vara nöjd får jag liksom blodad tand... Men som icke-öl-drickare och kräsen vindrickare poppade en annan idé upp i huvudet; drinkar! Och visst är det så att det ofta är de spontana infallen som blir de allra bästa?! Här är receptet på en lyckad lördag:

1) Hör om nyvunna vänner vill följa med ut och äta och dricka drinkar
2) Leta upp en informell restaurang med god mat
3) Boka bord till fyra och chansa på att ni blir just fyra
4) Leta upp de bästa coctailbarerna i stan på Osloby.no
5) Skriv upp adresserna, inse att de alla ligger i krypavstånd från restaurang och hem, men att du aldrig hört talas om dem eller sett dem
6) Se till att Bangkoksboende kompis är hemma på blixtvisit i helgen och har samlat hela killgänget på samma restaurang
7) Beställ en milkshake
8) Beställ en mojito
9) Ät upp maten
10) Starta coctailrundan, och inse att de helt okända barerna verkligen är de bästa i stan!
11) Beställ en drink per bar och gå vidare till nästa
12) Smaka på grannarnas drinkar, skratta, le, ge betyg, prata med bartenderna och med varandra, och njut av små, mysiga, personliga ställen utan centrumhets, förfärlig dunkadunka och svimfärdig trängsel.
13) Krama vännerna och gå hem


Den här rundan tog vi - och den kan jag bara rekommendera på det allra varmaste!

Døgnvill - hamburgerrestaurang med avslappnad stämning, bra service och goda hamburgare - och inte minst milkshakes och drinkar! Perfekt start på kvällen och väldigt nära de nya inneställena på Vulkanområdet. Här blev det alltså en Mojito - som får högsta betyg, frisk och god utan minsta spår av tandkräm.

Bar Robinet - en pytteliten bar, med plats för ca 21,5 personer på samma gång. "Billiga" drinkar serveras av gulliga (kvinnliga) bartenders i typisk østkantatmosfär med Rock från högtalarna. Testade en Whiskey sour på rekommendation. Serveras utan is i små glas, perfekt både i smak, styrka och storlek.

No 19 - en inte fullt så pytteliten bar, men ändå småskalig. Mörk, mysig och kompetent, antagligen Oslos bästa drinkutbud och mest kreativa bartenders. Här kommer du i kontakt med grannarna, vare sig du vill eller inte. Østkant det här också, men lite mindre intellektuellt kanske? Alla har en förmening om vad du ska dricka, vi testar en speciell Martini, men får - tack och lov - bytt med grannarnas mjölkdrinkar som föll tjejerna betydligt bättre i smak.

Izakaya  - Japansk bar! Här finns Sake i alla varianter (och annat japanskt jag inte förstår något om) Ännu en liten, mysig bar, i källaren på ett vanligt bostadshus (det känns faktiskt som att man går in hos någon). Fin belysning, rolig interiör. Men vi kom dit för sent - baren stänger kl 1, och kvart i 1 var det visst stopp i lördags. Det får bli en drink här nästa gång.

Fuglen  - Wow! En liten pärla, som ligger högst oanspråkslöst till intill ring 1. Men träd in, för all del, det här vill du inte missa! Lokalen är från 1963, och allt är behållit i sin ursprungsform; väggar, möbler, detaljer, lampor. Dessutom fantastisk personal, som gärna pratar med dig och berättar om drinkarna. De har inte Cola på menyn - bara det vittnar om stor kunskap och yrkesstolthet. Och drinken vi valde - nåt körsbärsaktigt - var oklanderlig. Lokalen är ganska ljus, och här sitter man för att prata med vänner och andra gäster; tror kanske inte ens det var någon musik? Litet igen, men inte så fullt att man måste trängas. Kaffebar på dagtid, så det fanns lite gott (läs ljuvlig CHOKLAD) att småäta på också, prisa gud för att slippa de där förhatliga jordnötterna som enda alternativ.
3 kommentarer:

Titti08 sa...

Lät som en alldeles förträfflig lördagkväll....själv åt jag grekiskt på Söder i Stockholm.
Kram Titti

Hilde sa...

Men oj vilken underbar lördagskväll!
Kram

Fiona sa...

Det här lägger ju ribban! Jag får ta och skaffa norskt leg och åka och jobba i Oslo (och gå på en massa pubar;))
Kram