söndag 19 maj 2013

Sverigdräkt

På begäran; här kommer några bilder på min sk Sverigedräkt. Den är inte lika fin och detaljrik som de norska bunaderna, men jag tycker den är söt. Somrig och svensk i all enkelhet med prästkragarna och det blå och gula. Fick den efter inflyttning till Norge, och det känns faktiskt väldigt roligt att ha sin egen folkdräkt på 17. mai. Och folk (de allra allra flesta, tagit i beaktning de sista veckornas idiotiska debatt om vilka flaggor som ska tillåtas i 17. mai-tågen) tycker den är fin och kommer ofta fram och frågar vad det är, eller var man får tag i dem.

Passande nog ligger den vackra svenska skutan som jag glömt namnet på i hamn i Oslo just nu. Och häggen blommar. Kul att kunna matcha något jag också :-)
5 kommentarer:

Helen sa...

Jag tycker också att Sverigedräkten är vacker just för att den är enkel.
Kul att ha den på 17 maj.

Anonym sa...

Jag har också den dräkten och har använt den på bröllop, barndop, på stora kalas och födelsedagar. Man känner sig bekväm med den, är ju så enkel och vacker. En trevlig blogg har du. Dyker in här ibland och njuter av vackra kläder och de sötaste kissarna. Hälsningar från Eva L. i Blekinge.

Anonym sa...

Så fin du är i din Sverigedräkt, den och du är verkligen vacker, önskar jag hade en själv.

Kram
Marika

Linda Gunnarsson sa...

Fin dräkt:) Och nu inser jag ju att det är hägg som blommar för fulla muggar vid våran parkering. Och doftar så ljuvligt! Jag ljög på Instagram och påstod att det var syrèn. Sån koll har jag på det gröna....Kram!

Oslotigern sa...

Hoppas det blir lite mer vanligt i Sverige också med de fina dräkterna! Här är det väldigt populärt, och det är ju så vackert.

Tack för kommentarerna!

Ps - Linda, som du såg tror jag inte jag har koll jag heller....

Kram till er!