lördag 24 augusti 2013

Det här med tandställning

Ibland undrar jag vad i h... jag håller på med! Det gör ont, skaver och värker, det ser inte klokt ut, ALLT fastnar och blir sittande, bettet har flyttat sig totalt och jag kan knappt bita, och det tar en EVIGHET att äta, jag som inte direkt är ökänd för mitt oerhörda tempo... Men så ser - och känner - jag framgång, och plötsligt blir det hela ganska spännande och intressant. Från vecka till vecka märker jag förändringar, speciellt genom utrymmena mellan tänderna. Tänk att det går att flytta på dem!

Jag började lite smått med vänster hörntand uppe i slutet av februari, och den har flyttat sig mycket. Snart plats för den sneda tanden helt och hållet! Så blev det hel räls nere i mitten av maj, med undantag av "hajtanden" till höger och "mittentanden", som fick en egen liten tandställning i slutet av juni. Inte helt enkelt att se, men gissa om jag känner och ser det - tänderna nere är ju plötsligt nästan jämna. Hajtanden som inte fått sig en omgång än, sticker förstås upp lika mycket än, men resten har ju flyttat sig massor! De ligger inte omlott, jag har inte en tand i "mitten" längre och ingen står oroväckande mycket högre upp än de andra.

Nu är fas 3 inledd sen i måndags - jag är dubbelspårig och hajtanden nere har fått en egen liten tandställning! Vita klossar uppe underlättar rent utseendemässigt, men nog är jag skrämmande lik en kanin... Ja, ja, jag vänjer mig i alla fall fort, även om det den här gången gör vansinnigt ont av ett par av de nya klossarna och jag har stora blåsor på insidan av överläppen.5 kommentarer:

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Nä, det ÄR inte kul med tandställning men OJ vad bra det blir när det är klart! Jag bar tandställning under min högskoletid...bara för att jag var lat och inte använde den urtagbara när jag var liten. Varför få det gratis när man är barn när man kan betala multum för samma sak när man är vuxen? :)Kram!

Anonym sa...

Det är helt fantastiskt hur lite tandställning kan möblera om i munnen. Det kommer nog kännas helt fantastiskt när du är färdig, men jag tycker det ser otroligt fint ut redan. :)

Sara Mia sa...

Jag kan tyvärr bara skriva under på det Ninna säger. Var dum nog att tacka nej under tonåren. Det fick jag förstås ångra när jag som vuxen behövde reglera dem. Blev en annan kostnad då kan jag säga. Men det var helt klart värt besväret. Kram!

Hilde sa...

Näpp, tandställning är inte kul, men resultatet blir bra. Jag hade själv tanställning i över 3 år då jag inte hade något bett alls, samt att mitt överbett var över en cm. Du har jo fått jättesnyggt resultat redan:)
Kram

Oslotigern sa...

Tack söta ni - vad glad jag blir för era kommentarer!! Jag "biter ihop tänderna" (ha ha ha) och kämpar vidare :-)

Kram kram