lördag 3 augusti 2013

En slö dag och en genomblöt tiger

Vissa dagar får man gjort hur mycket som helst. Andra dagar glider bara förbi, med det allra mesta ogjort. Idag är en sån dag. Av alldeles förklarliga - men inte desto mindre dumdristiga - skäl. Det blev sent igår. I kombination med en bartender som testade olika drinkar helt gratis på mig och Sunshine och en klocka som ställdes till väckning ca 5,2 timmar efter insomning, har dagen varit ganska slö.

Dock var jag tvungen att ta mig till frisören, och det blev en milt sagt blöt upplevelse! Jag har sällan sett en sån himmel och ett sånt skyfall som jag hamnade mitt i på väg hem runt halv tolv-tiden. Tänk er Independence Day-känslan när det första rymdskeppet plötsligt förmörkar stan och täcker hela himmelen. Tänk er sen nån annan katastroffilm med stormar och åska och översvämningar. Så var det. Precis så var det. Och det gick fort! Från första droppe till skyfall hann jag bara några meter och var tvungen att söka ly under ett tak när jag insåg att det var direkt farligt att cykla vidare i ovädret. Inte för att det skyddade mot regn - det kom vågrätt från sidan idag - men det kändes på nåt sätt bättre att ställa sig där än nån annan stans.

När regnet avtagit till normalt störtregn cyklade jag hem och mötte Elon och Berit som såg högst undrande ut när ett blött monster kom in genom dörren. När monstret bytt kläder och lagt sig för att vila lite, var skepsisen dock utbytt mot omåttligt gosbehov. Berit skulle tvunget lägga sig UNDER mig och Elon skulle tvunget bita mig i tårna, och som den snälla matte man är fick de förstås göra det... Ingen direkt vila alltså, och efter ett tag gav jag upp och fortsatte med mina garderober. I snigeltempo. Lyssnandes på klassiska smörballader på Spotify samtidigt som jag avundsjukt iaktog kissarna som utan minsta dåligt samvete lagt sig gott tillrätta i min säng.

 
4 kommentarer:

Flipfloppan sa...

Hm, dramatiskt väder alltså...här är det sol som vanligt och jag tänkte just att det säkert var en månad sen jag hade långbyxor. Minst. capri ett par gånger, annars är det shorts, kjol och klänning som gäller, fast mest bikini;) Klem och grynet är såklart underbart söt.

Fiona sa...

Den där svarta himmeln och det regnet var nog det som passerade hos mig när jag skulle till Kingon häromdagen. Då kändes det som att jag var ute och simmade med min cykel....
Tokiga och söta katter du har:)
Kram

dianasdrömmar sa...

Oj, vilken regnskur, har inte sett en regndroppe sen jag vet när..kram Diana

Linda Gunnarsson sa...

Jo tack, det ösregnet hamnade jag också i. Längst fram vid staketet väntandes på konsert. Var en rätt blöt tillställning kan man väl säga:) Och dina kissar är ju för bedårande! Kram