söndag 29 september 2013

En tid av förändring

Det blåser vindar av förändring över i tigerstaden. Löven skiftar färg, det är en ny regering under uppsegling och jag flyttar till ny arbetsplats. Imorgon går färden västerut, till nyrenoverad kontorplats i helöppet landskap. Vi flyttar ihop med centrala administrationen och jag flyttar ihop med chefen och ekonomiavdelningen. Jag har varit flyttkoordinator i mitt företag och det har varit en massa jobb. En massa frågor, en massa bekymmer, en massa smådetaljer som blivit stora. Vem ska jag sitta jämte, får jag ett garderobskåp, var ska jag parkera bilen, hur packar jag ner datorskärmen, hur betalar jag för maten i matsalen? När nyheten om flytt kom i en extremt turbulent tid i våras, bestämde jag mig för att vara med vidare på lasset. Och jag hittade ett passande ordspråk, som har blivit viktigt för mig: När förändringens vindar blåser - bygg en väderkvarn heller än ett vindskydd!

Ställ till med utflyttningsfest - och inflyttningsfest - t ex! I torsdags var det utflyttningsfest, och vi kunde inte motstå frestelsen att måla på väggarna. Väldigt fnissigt där vi sprang omkring med tuschpennorna i högsta hugg. Det som framstod som en ypperlig idé i torsdags kväll upplevdes dock inte riktigt lika förträfflig i fredags... Ja, ja, mina medskyldiga har lovat komma hjälpa till och måla om någon skulle påpeka att buset måste bort.

Det är dock ganska vemodigt att lämna det hus och område som jag knytit starka band till under de senaste 10 åren. Och utsikten. Oj vad jag kommer sakna utsikten! Men trots allt är den starkaste känslan just nu att vi vänder blad, skriver ett nytt kapitel i boken. Och att jag är klar med mitt uppdrag. Återstår att se om alla får sina flyttlådor imorgon. Och om stundande inflyttningsfest om några veckor blir lika lyckad som utflyttningsfesten :-)


Ett par av våra alster - resten vågar jag inte visa...
 Utsikten åt alla håll blir tråkig att förlora
Ingångsparti och trädgården utanför. Ett minne att bära med sig vidare.

3 kommentarer:

Hilde sa...

Haha, det ser verkligen ut som ni hade en rolig utflyttningsfest. Jag måste fråga dig som är på plats, Ylvis låt, är den så poppis så den verkar vara? Här är barnen helt galna i den.
Kram

Oslotigern sa...

Å ja, Ylvis rockar fett :-) Alla barn - och hälften av alla vuxna (minst) - diggar den!

Kram kram

Helen sa...

Härligt bus!
Alltid vemodigt att flytta oavsett om det är med jobb eller privat.
Men härlig inställning har du.

Puss på nosen till kissarna!